Αν ανοίξει κάποιος την τσάντα μου θα βρει, εκτός από κλειδιά και πορτοφόλι, οπωσδήποτε ένα face mist. Αρχισα να το χρησιμοποιώ πριν από αρκετά χρόνια και από τότε δεν το αποχωρίζομαι όλον τον χρόνο, πόσω μάλλον τις ζεστές μέρες του έτους. Μέχρι πρόσφατα θεωρούσα ότι κάνει καλό στην επιδερμίδα αφού τη δροσίζει και την τονώνει.

Τα face mists όμως είναι κάτι παραπάνω από αυτό, αφού μπορούν να επιτελέσουν μια σειρά από διαφορετικούς ρόλους.

Διαβάστε επίσης: Μακιγιάζ: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε μετά τα 40

Αν δεν τα γνωρίζετε, τα face mists είναι υδάτινες συνθέσεις σε μορφή σπρέι που ψεκάζουμε στο πρόσωπο και τα οποία περιέχουν ενυδατικά, ανακουφιστικά και αντιοξειδωτικά συστατικά ή ακόμα και παράγοντες που απορροφούν το περιττό σμήγμα.

Οι χρήσεις του

 

#1 Αναζωογονεί την επιδερμίδα

 

Για την ακρίβεια, είναι ο πιο γρήγορος, άμεσος τρόπος. Ενα πέρασμα στο πρόσωπο και αμέσως αισθανόμαστε τη δροσιά και την αναζωογόνηση που προσφέρει σε μια ζεστή μέρα, μετά τη γυμναστική ή όταν είμαστε στο γραφείο και θέλουμε να τονωθούμε.

#2 Ενυδατώνει στη στιγμή

 

Επιλέγουμε μια σύνθεση με έξτρα ενυδατικούς παράγοντες την οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε όσες φορές θέλουμε μέσα στη μέρα. Βonus: Ενυδατώνει χωρίς να αλλοιώνει το μακιγιάζ.

# 3 Κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα

 

Για να αυξήσουμε τα επίπεδα ενυδάτωσης στις στιβάδες της επιδερμίδας, το χρησιμοποιούμε ενδιάμεσα στα βήματα της περιποίησής μας. Για παράδειγμα, μετά τον καθαρισμό και πριν από το σέρουμ. Μετά την ενυδατική κρέμα ή μετά το primer και πριν από το φον ντε τεν. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο λαμπερή και νεανική όψη.

#4 Ανακουφίζει το ευαίσθητο δέρμα

 

Η κατάλληλη σύνθεση, πλούσια σε μεταλλικά και ιαματικά στοιχεία και εκχυλίσματα, μειώνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς και αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση αποφεύγουμε το νερό με οινόπνευμα και άρωμα.

#5 Απορροφά το περιττό σμήγμα

 

Οι διαφανείς πούδρες ή τα χαρτάκια απορρόφησης σμήγματος δεν είναι η μόνη μας λύση προκειμένου να απομακρύνουμε τις γυαλάδες. Ενα face mist με συστατικά όπως ο θειικός ψευδάργυρος προσφέρει αίσθηση φρεσκάδας, απορροφά τη λιπαρότητα, δρα ενάντια στις ατέλειες και χαρίζει ματ αποτέλεσμα με μία κίνηση.

#6 Ενισχύει την απορρόφηση των άλλων καλλυντικών

 

Το νωπό δέρμα λειτουργεί σαν σφουγγάρι απορροφώντας άμεσα όποια καλλυντική σύνθεση του εφαρμόσουμε, όπως κρέμες, έλαια, ορούς, μάσκες κ.λπ. Ετσι ψεκάζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας με το face mist και στη συνέχεια περνάμε κατευθείαν στην επόμενη περιποίηση. Τα συστατικά θα διεισδύσουν βαθύτερα και το δέρμα θα ωφεληθεί ακόμα περισσότερο.

#7 Προετοιμάζει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ

 

Πριν από το make up, δημιουργεί ένα λείο και ενυδατωμένο καμβά προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα. Ενα οποιοδήποτε face mist είναι κατάλληλο γι’ αυτόν τον σκοπό.

#8 Κάνει το μακιγιάζ πιο φυσικό

 

Το μυστικό για την τέλεια εφαρμογή του make up είναι το καλό blending. Και το face mist είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτό, αφού βοηθάει τη σύνθεση να απλωθεί καλύτερα, πιο εύκολα και ομοιόμορφα. Αλλος τρόπος για ένα πιο διάφανο, φυσικό αποτέλεσμα είναι να ψεκάσουμε το σφουγγαράκι του make up και να το ταμπονάρουμε στην επιδερμίδα.

#9 Σταθεροποιεί το αποτέλεσμα

 

Αφού ολοκληρώσουμε το μακιγιάζ και μετά την πούδρα, το χρησιμοποιούμε για το φινίρισμα. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του, μπορεί να λειτουργήσει και ως καλλυντικός παράγοντας αλλά και ως σταθεροποιητικός, αφού παρατείνει τη διάρκεια του μακιγιάζ.

#10 Διορθώνει τη σύσταση άλλων καλλυντικών

 

Μερικές φορές ένα καλλυντικό μπορεί να μην εφαρμόζει σωστά. Ισως είναι πολύ πηχτό ή πολύ βαρύ σαν σύνθεση. Το face mist όμως μπορεί να αποκαταστήσει όλα αυτά τα συμπτώματα και να μετατρέψει, για παράδειγμα, μια κρέμα σε γαλάκτωμα ή ένα παχύρρευστο make up σε διάφανο για φυσική κάλυψη.

#11 Τονώνει το βλέμμα

 

Ψεκάζουμε το σπρέι σε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ και τους τοποθετούμε στα βλέφαρα για λίγα λεπτά. Ετσι αποκτούν ξεκούραστη όψη και η περιοχή γύρω από τα μάτια λειαίνεται.

#12 Λειτουργεί ως μάσκα για εξπρές λάμψη

 

Ψεκάζουμε ένα χαρτομάντιλο μέχρι να εμποτιστεί και το εφαρμόζουμε στο πρόσωπο, σε καθαρή επιδερμίδα, για κάποια λεπτά, σαν να είναι μάσκα, περιμένοντας περίπου 15′ μέχρι να στεγνώσει. Το δέρμα μας ακτινοβολεί και ανακτά την ισορροπία του.