Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι το φαινόμενο που απασχολεί 8 στις 10 γυναίκες, ακόμα και τις πιο λεπτές, η κυτταρίτιδα ουσιαστικά εξασθενεί όταν μειώνουμε σημαντικά το ποσοστό λίπους στο σώμα.

Πιο συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα εξαρτάται κατά 60% – 70% στη σωστή διατροφή με χαμηλά λιπαρά και 40% – 30% στην αερόβια άσκηση.

Διαβάστε επίσης: Διατροφή: Η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μαμά, λέει η επιστήμη

Χρειάζεται σύστημα, συνέπεια και αρκετός χρόνος, αν όχι να την εξαφανίσουμε τουλάχιστον να τη μειώσουμε τόσο ώστε να μην είναι ορατή. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πέντε κόλπα για να την αντιμετωπίσουμε και να δούμε γρήγορα και ορατά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες.

 

* Απολέπιση

Tip: 2-3 φορές την εβδομάδα, πριν από το πρωινό ή το βραδινό ντους, τρίψτε τη στεγνή επιδερμίδα με μία βούρτσα σώματος ή με ένα τρίχινο γάντι.

Η διαδικασία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μειώνει την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο, αφού ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία. Μπόνους: Επιπλέον η απολέπιση σώματος τονώνει την επιδερμίδα και διευκολύνει στην καλύτερη διείσδυση των ενεργών συστατικών μιας σύνθεσης κατά της κυτταρίτιδας.

 

* 15’ λεπτά άσκηση

Tip: Δε χρειάζεται να κάνετε μεγαλεπήβολα σχέδια όσον αφορά τη γυμναστική σας. Ξεκινήστε με 15’ την ημέρα άσκηση, που στοχεύει στο κάτω μέρος του σώματος. Κάντε όποιο είδος σας ευχαριστεί, είτε είναι περπάτημα, τρέξιμο, με λάστιχο ή βαράκια στο σπίτι κ.λπ. και μέσα σε λίγες μέρες, ιδίως αν συνδυάσετε και τα 5 tips, θα δείτε αποτελέσματα.

Η άσκηση τονώνει τους μύες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη μείωση του πρηξίματος. Επιπλέον η ενίσχυση των μυών κάτω από το στρώμα της κυτταρίτιδας θα βοηθήσει στη λεία όψη της επιδερμίδας.

 

* Ενυδατική / αδυνατιστική σύνθεση

Tip: Μετά το ντους, απλώνετε στην επιδερμίδα ένα εξειδικευμένο αδυνατιστικό που στοχεύει στη μείωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Κάντε μικρές, κυκλικές ανοδικές κινήσεις στις επίμαχες περιοχές μέχρις ότου απορροφηθεί το προϊόν.

Ένα αδυνατιστικό προϊόν επιτυγχάνει τη σύσφιγξη και παράλληλα, ενυδατώνει και τονώνει την επιδερμίδα. Ωστόσο, από μόνο του δεν κάνει πολλά. Καλό είναι να χρησιμοποιείται επικουρικά, σε συνδυασμό με τη διατροφή και την άσκηση.

 

*Αυτομαύρισμα

Tip: Αποκτήστε εύκολα και μέσα σε λίγα λεπτά ένα υπέροχο μαύρισμα, χωρίς να εκτεθείτε στον ήλιο, με ένα αυτομαυριστικό προϊόν.

Το ομοιόμορφο μπρονζέ χρώμα κολακεύει τη σιλουέτα, καμουφλάρει τις ατέλειες και κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λεία και σφριγηλή. Επιπλέον οι αυτομαυριστικές συνθέσεις, εκτός από το πολυπόθητο μπρονζέ look, ομορφαίνουν και αναδεικνύουν το δέρμα, αφού είναι εμπλουτισμένες με ενυδατικά και προστατευτικά συστατικά (όπως έλαια, αντιγηραντικές ουσίες και βιταμίνες).

 

*Νερό & διατροφή

Tip: Πίνετε άφθονο νερό, μειώστε το αλάτι και καταναλώστε καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

Το πιο σημαντικό βήμα. Ανάλογα με το πως και το τι τρώμε και τι πίνουμε ποικίλλει και ο βαθμός της κυτταρίτιδας. Η κακή διατροφή προκαλεί άμεσα κυτταρίτιδα ενώ η σωστή μπορεί να τη μειώσει δραστικά. Ετσι η αύξηση της πρόσληψης νερού και η μείωση του αλατιού πετυχαίνει ακόμα και απώλεια πόντων, μιας και μειώνουν σημαντικά την κατακράτηση και το πρήξιμο. Τα αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες, φλαβονοειδή, σελήνιο και β-καροτένιο, ενισχύουν την άμυνα του δέρματος και προλαμβάνουν τα πρόωρα σημάδια γήρανσης. Τέλος, τα καλά λιπαρά ενισχύουν τη δομή των κυττάρων του δέρματος, κάνοντας το πιο σφιχτό και ενυδατωμένο.