Ο χειμώνας τελείωσε και ο κόσμος αρχίζει να ανθίζει ξανά. Οι μαμάδες που περιμένουν μωρά τον Απρίλιο μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που είναι τόσο συγχρονισμένες με τη φύση.

Το να γεννήσετε κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα της ανανέωσης θα έχει διαρκή αντίκτυπο στα ανοιξιάτικα μωρά. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο μήνας γέννησης έχει σημασία.

Διαβάστε επίσης: Μωρά: Έχουν έμφυτη την αίσθηση των μαθηματικών

Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους αν το μωρό σας γεννηθέι τον Απρίλιο μπορεί να το επηρεάσει για τα επόμενα χρόνια:

1. Τα μωρά του Απριλίου είναι πιο πιθανό να ξαγρυπνούν

Μια μελέτη στο περιοδικό Sleep διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά γενέθλια κοιμούνται γενικά αργότερα από εκείνους που γεννήθηκαν το φθινόπωρο και το χειμώνα. Έτσι, το μικρό σας μωρό του Απριλίου είναι πιο πιθανό να μεγαλώσει και να γίνει νυχτοπούλι.

2. Είναι πιθανό να έχουν θετική στάση ζωής

Μια μελέτη του 2014 σε Ούγγρους φοιτητές πανεπιστημίου διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννιούνται τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο είναι πιο πιθανό να βαθμολογηθούν υψηλότερα στην κλίμακα θετικότητας αργότερα στη ζωή τους. Ένα άτομο με αυτού του είδους την ιδιοσυγκρασία είναι αισιόδοξο και θετικό. 

3. Μαθαίνουν από νωρίς ηγετικές ικανότητες

Σύμφωνα με ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων Sauder του University of British Columbia, τα μωρά του Απριλίου (και όσα γεννήθηκαν τον Μάρτιο) έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εταιρικοί ηγέτες αργότερα στη ζωή τους από ό,τι εκείνα που γεννήθηκαν το καλοκαίρι.

Αφού ανέλυσαν τις ημερομηνίες γέννησης 375 διευθύνοντων συμβούλων μεταξύ 1992 και 2009, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο δομούμε το σχολικό έτος. Τα μωρά του Απριλίου είναι πιο πιθανό να είναι τα μεγαλύτερα στην τάξη και επομένως να ξεχωρίζουν ως ηγέτες νωρίς στη ζωή τους.

4. Έχουν χαμηλότερο κίνδυνο άσθματος

Μια μελέτη του 2015 σε μωρά της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι τα παιδιά με ανοιξιάτικα γενέθλια έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για αυτά τα ιατρικά προβλήματα.

Ο μειωμένος κίνδυνος άσθματος θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ακάρεα της σκόνης είναι πιο άφθονα την άνοιξη και αν ένα μωρό εκτίθεται κατά τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του. Aυτό μπορεί να ενισχύσει την ανοσολογική του αντίδραση.

5. Έχουν χαμηλότερο ρίσκο για ΔΕΠΥ

Η ίδια μελέτη σημειώνει ότι η ΔΕΠΥ διαγιγνώσκεται συχνότερα στα μωρά που γεννιούνται αργότερα μέσα στο έτος. Aλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα ακάρεα της σκόνης και έχει να κάνει με τον τρόπο που είναι δομημένη η σχολική χρονιά, καθώς τα μικρότερα παιδιά στην τάξη συχνά θεωρούνται ότι δεν είναι τόσο ήρεμα όσο τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη.

6. Θα πρέπει να αρχίσουν να φορούν αντηλιακό από νωρίς

H ημερομηνία τοκετού τον Απρίλιο σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέχετε την πρώιμη έκθεση στον ήλιο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ανοιξιάτικα μωρά κινδυνεύουν περισσότερο από μελάνωμα στην ενήλικη ζωή, ίσως επειδή εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Φροντίστε να προστατεύσετε το δέρμα τους ενώ αναπτύσσουν την ηλιόλουστη προσωπικότητά τους.