Λίγο οι έξτρα ώρες στη δουλειά, λίγο η αναβλητικότητά σου, λίγο το «θα προλάβω μωρέ να ψωνίσω αυτή τη βδομάδα», σε έφεραν στη δύσκολη θέση που βρίσκεσαι τώρα. Δεν έχεις αγοράσει τίποτα για το βαφτιστήρι σου και πλέον η σκέψη και μόνο του να ξεχυθείς λίγο πριν το Πάσχα στους δρόμους και στα γεμάτα από κόσμο μαγαζιά για να ψωνίσεις σε τρομάζει. Όμως μην αγχώνεσαι! Σου ετοιμάσαμε μια γρήγορη λίστα με συμβουλές για το πώς να διαλέξεις πασχαλινά παιχνίδια τα οποία όχι μόνο θα ξετρελάνουν το βαφτιστήρι αλλά και θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση που έφερες τον εαυτό σου.

1η συμβουλή: Λάβε υπόψη τα ενδιαφέροντά του

Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να προσφέρεις κάποιο δώρο σε κάποιον, πόσο μάλλον στο αγαπημένο σου βαφτιστήρι, το πρώτο που οφείλεις να κάνεις είναι να διαλέξεις κάτι με βάση τα δικά του ενδιαφέροντα.

Σκέψου καλά ποια είναι τα χόμπι του, το αγαπημένο του χρώμα, οι ασχολίες που κάνει, τα αγαπημένα του καρτούν, εάν έχει κάποιο αγαπημένο ζώο, αν λατρεύει κάποιον συγκεκριμένο σούπερ ήρωα κ.α. Γενικά, αυτή η λίστα τελειώνει εκεί που θα σε εγκαταλείψει η μνήμη σου.

Γι΄αυτό προσπάθησε να θυμηθείς όσα περισσότερα μπορείς. Σημείωσέ τα σε ένα χαρτί και μετά βάλε προτεραιότητες με εκείνο που αρέσει καλύτερα στο βαφτιστήρι σου σε συνδυασμό με ό,τι θέλεις να του χαρίσεις και φυσικά κατά πόσο έχεις το χρόνο να το βρεις εύκολα σε κάποιο κατάστημα ή ένα e-shop.

2η συμβουλή: Ψάξε για εκπαιδευτικά παιχνίδια

Εάν νομίζεις ότι τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι… βαρετά, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Αυτό το Πάσχα είναι η ιδανική ευκαιρία να χαρίσεις στο βαφτιστήρι σου ένα παιχνίδι με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Υπάρχει πληθώρα επιλογών στην αγορά. Από κάποιο ενδιαφέρον επιτραπέζιο παιχνίδι σ’ ένα παζλ με χίλια κομμάτια και από ένα STEM παιχνίδι σε κάποιο παιχνίδι ρόλων και μίμησης ή DIY δημιουργιών. Ό,τι και να επιλέξεις, σου προτείνουμε να παίξεις όσες φορές περισσότερες μπορείς παρέα με το βαφτιστήρι σου. Άλλωστε, αυτές είναι οι όμορφες αναμνήσεις που θα έχει με τον νονό του μεγαλώνοντας.

3η συμβουλή: Μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια

Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές, εάν μάλιστα τα αφήσεις όλα για τελευταία στιγμή, το άγχος κυριαρχεί και δεν σκέφτεσαι καθαρά.

Από το να επιλέξεις ένα τελείως άσχετο με τα ενδιαφέροντα του βαφτιστηριού σου παιχνίδι, είναι προτιμότερο να ρωτήσεις. Αν δεν θέλεις να μιλήσεις με το ίδιο, γιατί επιθυμείς να κάνεις δώρο-έκπληξη, τότε μίλα με τους γονείς του ή με κάποιο από τα αδέρφια του.

Αν πάλι ντρέπεσαι ή για άλλους προσωπικούς σου λόγους δεν επιθυμείς να ρωτήσεις γονείς, αδέρφια ή άλλους συγγενείς, τότε μια καλή λύση που θα σου δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα, είναι να απευθυνθείς σε έναν υπάλληλο. Σίγουρα θα ξέρει δυο – τρία πράγματα περισσότερα από σένα.

4η συμβουλή: Διάλεξε ουδέτερα παιχνίδια

Μην πέσεις στη παγίδα των στερεοτυπικών δώρων. Για παράδειγμα, εάν έχεις αγόρι βαφτιστήρι μην πέσεις με τα μούτρα σε κάποιο αυτοκινητάκι παιχνίδι ή κάποια μπάλα ποδοσφαίρου. Εάν πάλι έχεις κορίτσι μην τρέξεις να πάρεις την πρώτη κούκλα που θα βρεις μπροστά σου.

Σπάσε τα στερεότυπα. Το κάθε παιδί αγαπάει να παίζει με όσα και ό,τι παιχνίδια θέλει. Όλα τα παιχνίδια είναι διασκεδαστικά ανεξαρτήτως φύλλου. Ίσως μπορείς να κατευθυνθείς και στην πιο τεχνολογική πλευρά. Δηλαδή, να διαλέξεις κάποιο νέο smartphone ή smartwatch ή ακόμα και ένα drone.

5η συμβουλή: Σκέψου out of the box

Όπως δεν έπεσες πριν στην τρύπα των στερεοτύπων αναφορικά με τα παιχνίδια που επιθυμεί η κοινωνία να προορίζονται για αγόρια και άλλα μόνο για κορίτσια, καλό θα ήταν να αποφύγεις να πάρεις κάποιο βαρετό παιχνίδι.

Τι εννοούμε; Μην πάρεις ένα ακόμη λούτρινο αρκουδάκι ή το νούμερο ένα δημοφιλές παιχνίδι αυτή τη στιγμή. Προσπάθησε να σκεφτείς έξω από το κουτί και χάρισε κάτι μοναδικό και απροσδόκητο. Δεν μπορούμε να σου πούμε τι θα είναι αυτό, αλλά μια καλή βάση είναι να ξεκινήσεις με το να μάθεις τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Από εκεί και πέρα, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη, γίνε δημιουργικός και γιατί όχι προσπάθησε να φτιάξεις μέχρι και το δικό σου DIY παιχνίδι!