Η επιλογή των κατάλληλων παιδικών ρούχων ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο σχεδιασμός τους πρέπει να είναι άνετος, ώστε να εξασφαλίζει ελευθερία κινήσεων στα μικρά μας ζιζάνια, η ποιότητα των υφασμάτων πρέπει να επιτρέπει στο ευαίσθητο δέρμα τους να αναπνέει, αλλά και να αντέχει στον χρόνο, τη φθορά και τα (συνεχή) πλυντήρια και το design να είναι τέτοιο ώστε να τα προσελκύει – και να αρέσει και σε εμάς. Κι αν η εξίσωση ήταν ήδη δύσκολη, η προσθήκη του παράγοντα «βιωσιμότητα» την περιέπλεξε κι άλλο. Γιατί η προστασία του πλανήτη στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητα.

Τα καλά νέα είναι ότι τα ίδια κριτήρια με εμάς φαίνεται πως έχει η Mayoral, ηγετική μάρκα στην παιδική ένδυση στην Ισπανία, που φρόντισε για όλα – και για ακόμη περισσότερα – στην συλλογή Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023, την οποία μπορούμε ήδη να βρούμε στα καταστήματα και το εύχρηστο e-shop του brand. Αυτή τη φορά, τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ υψηλής ποιότητας και σύγχρονου design που έχουν συμβάλει στη δημοτικότητα της μάρκας, γίνονται ακόμη πιο «πράσινα», αξιοποιώντας οικολογικά υπεύθυνα υλικά, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του βαμβακιού, το οποίο και αποτελεί την κύρια κλωστοϋφαντουργική ίνα της εταιρείας. Επιπλέον, όπως πληροφορούμαστε, η Mayoral φιλοδοξεί το 50% των συλλογών της να περιέχει υφάσματα από βιώσιμα υλικά και βιώσιμες πηγές έως το 2025.

Total looks, από ευέλικτα και ευκολοφόρετα σχέδια για κάθε ηλικία και περίσταση, επιλογές που συνοδεύουν τα παιδιά από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία, και η έμφαση στη σχέση μόδας, ποιότητας και τιμής χαρακτηρίζουν τη νέα κολεξιόν που είναι γεμάτη από χρώμα, στυλ και χαρά, επιβεβαιώνοντας το σλόγκαν της εταιρείας “Mayoral Making Friends”.

 

Stylish ρούχα για κάθε κορίτσι

Όποιο και αν είναι το στυλ της μικρής μας, είναι αδύνατον να μην βρει αυτό που ψάχνει στην τεράστια ποικιλία ανανεωμένων πατρόν και σχεδίων της Mayoral. Μοντέρνα looks, όπως παντελόνια με φαρδιά γραμμή και ψηλόμεσα σορτς, cut out λεπτομέρειες και ενδιαφέρουσες πλάτες, απλώνονται από την ενδιαφέρουσα ποικιλία των αμπιγιέ ρούχων, μέχρι τα αγαπημένα καθημερινά κομμάτια.

Το sport chic style φέτος αποκτά boho πινελιές, ethnic αποχρώσεις και ρουστίκ μοτίβα. Τα χρώματα κινούνται από τα έντονα πράσινα και ροζ, μέχρι τις ήρεμες αποχρώσεις του αμυγδαλωτού και της κανέλας, αλλά και τους φλούο τόνους που πάντα κλέβουν την παράσταση. Η έκρηξη χρωμάτων γίνεται ακόμη πιο cool στις νέες στάμπες σε στυλ ακουαρέλας, και στα ριγέ που ενσωματώνουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ πέρα από τα casual prints, στα ρούχα καθημερινής χρήσης συναντάμε και αναπάντεχα διακοσμητικά σχέδια, όπως χάντρες, λεπτομέρειες με βελονάκι, σφηκοφωλιές ή βολάν.

 

Όσο ο καιρός ζεσταίνει, τόσο περισσότερο θα τραβά την προσοχή μας και η πλήρης συλλογή swimwear, που φέτος μεγαλώνει με οδηγούς από ύφασμα μακό και αξεσουάρ, πέρα από τα μαγιό και τα ρούχα, ενώ στις ώρες της ξεκούρασης οι ποιοτικές πιτζάμες και εσώρουχα της συλλογής Homewear θα προσφέρουν στις μικρές μας την απόλυτη άνεση.

Βιώσιμο βαμβάκι και TENCEL ™ Lyocell ξεχωρίζουν μεταξύ των οικολογικά υπεύθυνων ινών της συλλογής, ενώ η δέσμευση της Mayoral προς τον πλανήτη εκφράζεται και μέσα από μια ακόμη καινοτομία: την αύξηση των ειδών των συλλογών που συνδυάζονται μεταξύ τους, τόσο ηλικιακά (Baby, Mini και Junior) όσο και μεταξύ της αγορίστικης και της κοριτσίστικης συλλογής. Έτσι, τα παιδιά μας μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα αγαπημένα τους ρουχαλάκια καθώς μεγαλώνουν, αλλά και να τα μοιράζονται με τα αδερφάκια τους, μειώνοντας τη σπατάλη υφασμάτων.

 

Cool outfits για αγόρια κάθε ηλικίας

Στην αγορίστικη κολεξιόν, η φιλοσοφία της Mayoral παραμένει η ίδια, με τις βιώσιμες ίνες να κερδίζουν έδαφος στις συλλογές της (όλα τα τζιν παντελόνια της σειράς Junior είναι #ecofriends), όμως δεν λείπουν οι εκπλήξεις.

Τις πιο έντονες αλλαγές τις συναντάμε στην εφαρμογή των ρούχων, που φέτος είναι πιο χαλαρή, με πεσμένους ώμους, όγκους και ελαφρώς oversized πατρόν στα casual σχέδια, να εξασφαλίζουν μέγιστη άνεση στις καθημερινές περιπέτειες των παιδιών μας. Το denim παραμένει πρωταγωνιστής, με το τζιν τζάκετ να κάνει comeback και φέτος την άνοιξη, και ενδιαφέρουσες σύγχρονες υφές όπως τα πλεκτά denim.

 

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις συλλογές Baby, Mini και Junior, αλλά και στην κοριτσίστικη συλλογή της Mayoral είναι το λαμπερό κόκκινο, που δημιουργεί άψογες αντιθέσεις με την υπόλοιπη παλέτα της κολεξιόν. Αποχρώσεις της ώχρας αλλά και έντονα χρώματα και μοντέρνα prints, όπως το grid print στη συλλογή Baby και το tie-dye στις υπόλοιπες προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργικούς συνδυασμούς, ενώ τα μοτίβα με δεινοσαυράκια και foodtrucks υπόσχονται να ξετρελάνουν κάθε πιτσιρίκι.

Στην αγορίστικη συλλογή εντοπίζουμε επίσης πολλές ανανεωμένες αμπιγιέ επιλογές. Στα κλασικά look προστίθενται ενδιαφέροντα επίσημα παντελόνια σε στυλ jogger και ανάλαφρα καλοκαιρινά λινά, ενώ τα σακάκια μπορούν να συνδυαστούν τόσο με μακριά παντελόνια όσο και με βερμούδες για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Τέλος, στη συλλογή Swimwear ξεχωρίζουν οι αμάνικες μπλούζες και οι οδηγοί με προστασία UPF 40+ στη συλλογή για το μωρό – αλλά και για το γεγονός ότι τα αξεσουάρ που συνδυάζονται με τα ρούχα αυξάνονται σε όλες τις συλλογές και για πρώτη φορά προστίθενται στη συλλογή Junior.

 

Δίπλα στο παιδί από την πρώτη στιγμή

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συλλογή Newborn, όπου η άνεση και η πρακτικότητα συναντά το στυλ και τη φαντασία. Κουμπώματα που διευκολύνουν την αλλαγή πάνας, κομμάτια που συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων των swimwear για τα πρώτα τους μπανάκια, unisex οδηγοί σε ουδέτερες αποχρώσεις και λειτουργικά ρούχα και αξεσουάρ, όπως νεσεσέρ με εσωτερικές θήκες και backpack με τσεπάκια οργάνωσης, λύνουν τα χέρια των γονιών ενώ κρατούν τα μωρά άνετα και χαρούμενα.

Το χρώμα βρίσκεται στο επίκεντρο, με κλασικά γαλάζια και ροζ, αλλά και ήπιες γήινες αποχρώσεις και ενδιαφέρουσες στάμπες, πολλές εκ των οποίων συναντάμε και στην αμπιγιέ σειρά. Η τελευταία εμπλουτίζεται με διαφορετικά σχέδια και χρώματα, αλλά και με ανοιξιάτικα πλεκτά που προστατεύουν τα βρέφη από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Φυσικά και εδώ τα μαλακά και ανθεκτικά βιώσιμα υλικά αυξάνονται, με πολλές επιλογές από βιώσιμο και οργανικό βαμβάκι, αλλά και ανακυκλωμένες ίνες.

 

Σταθερά βήματα προς την κορυφή του στυλ

Από τη στιγμή που τα μικρά μας ξεκινήσουν να μπουσουλούν, η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών που θα τους προσφέρουν άνεση, σταθερότητα και υποστήριξη μπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Στη σειρά My First Steps της Mayoral βρίσκουμε επιλογές που θα τους προσφέρουν ό,τι χρειάζονται για τους πρώτους τους ασφαλείς περιπάτους, χάρη στην ελαφριά σόλα τους – που έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο αυτή τη σεζόν – την υπερυψωμένη μύτη μπροστά, αλλά και την ειδικά διαμορφωμένη φτέρνα για την προστασία του ποδιού. Η περιοχή στην οποία ακουμπά το πέλμα είναι εύκαμπτη, ευνοώντας την κινητικότητα, ενώ το αντιολισθητικό φινίρισμα προσφέρει μέγιστη σταθερότητα σε κάθε βήμα.

Η υγιεινή του ποδιού διασφαλίζεται χάρη στους αποσπώμενους, αντιβακτηριδιακούς πάτους, οι οποίοι είναι συγχρόνως εργονομικοί και εφοδιασμένοι με το σύστημα comfort shock που προσφέρει μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών κατά το περπάτημα, ενώ κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια έχει στόχο τη μέγιστη άνεση των μικρών μας. Για παράδειγμα, η στρογγυλεμένη μύτη εξασφαλίζει αρκετό χώρο για τα δαχτυλάκια των ποδιών, το κούμπωμα βέλκρο διευκολύνει γονείς και παιδιά κατά το ντύσιμο και την επιστροφή στο σπίτι, ενώ αξίζει σημειωθεί ότι τα φερμουάρ και τα ελαστικά κορδόνια είναι κατασκευασμένα χωρίς χημικά και ο πάτος και η εσωτερική επένδυση αποτελούνται από βιώσιμο επεξεργασμένο δέρμα.

 

Κομψά από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να επιλέξουν από μια συλλογή με δεκάδες καθημερινές και αμπιγιέ επιλογές παπουτσιών, καθεμιά με τις δικές της, ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Την παράσταση κλέβει η αμπιγιέ σειρά, με τα μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία της και τα λαμπερά στρας, αλλά και τα παπούτσια θαλάσσης που έχουν εμπλουτιστεί χάρη στην ανανέωση του καλουπιού στα πέδιλα και την ενσωμάτωση της σαγιονάρας, που συνδυάζεται με τα ρούχα των συλλογών για αγόρι και κορίτσι.

Τα χρώματα καλύπτουν και πάλι μια τεράστια, γοητευτική παλέτα, με όμορφα γαλάζια και αποχρώσεις της ώχρας στα αγορίστικα και κομψούς ουδέτερους τόνους και λαμπερά ροζ στα υποδήματα των κοριτσιών. Έντονα χρώματα και μεταλλιζέ τόνοι δίνουν τη δική τους ξεχωριστή νότα στη συλλογή, ενώ χρωματιστές λωρίδες, μοτίβα και διαδραστικά απλικέ, συμβατά με τις τελευταίες τάσεις της παιδικής μόδας απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

 

Η άνεση παραμένει και εδώ προτεραιότητα, με τη βελτιωμένη, πιο εύκαμπτη σόλα και τα ανάλαφρα σχέδια να τους επιτρέπουν να απολαύσουν ελεύθερα το παιχνίδι. Και εδώ συναντάμε αποσπώμενους πάτους, όπως επίσης και ανακυκλωμένα υλικά σε ορισμένες σόλες και στην επένδυση των παπουτσιών. Ο στόχος της Mayoral για πιο βιώσιμη παιδική μόδα εκπληρώνεται και στην περίπτωση των αγορίστικων σανδαλιών που αποτελούνται στο σύνολό τους από δέρμα που έχει υποστεί βιώσιμη δέψη.

Ανακαλύψτε ολόκληρη τη νέα συλλογή της Mayoral.