Γιατί αγαπάμε αυτή τη συνταγή για brownie με φυστικοβούτυρο και μπανάνα; Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα μπορούσε να την φτιάξει ένα μωρό, ή τουλάχιστον να βοηθήσει με την προετοιμασία, διαθέτει πολλά οφέλη για την υγεία.

Πρώτον, έχουμε μπανάνες. Μια μεγάλη μπανάνα διαθέτει 1,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών φιλικών προς το έντερο και περίπου 500 χιλιοστόγραμμα καλίου (ένα μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων υγρών του σώματος, στην προώθηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης, στην πέψη των υδατανθράκων και πολλά άλλα) μεταξύ μιας σειράς βιοδραστικών ενώσεων με αντιοξειδωτική δράση.

Δεύτερον, υπάρχει το φυστικοβούτυρο. Δύο κουταλιές της σούπας από αυτό περιέχουν επτά γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης, 1,5 γραμμάριο φυτικών ινών και περίπου 16,5 γραμμάρια λίπους – ένα μεγάλο μέρος του οποίου περιλαμβάνει ελαϊκό οξύ, έναν τύπο μονοακόρεστων λιπαρών που είναι υγιεινό για την καρδιά.

Προσφέρει επίσης βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Τέλος, το κακάο είναι ο πρωταγωνιστής που προσδίδει σε αυτή τη συνταγή μια σοκολατένια, λαχταριστή γεύση. Αλλά το κακάο δεν σταματά να προσφέρει μόνο μια πλούσια γεύση brownie: Είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα, όπως μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και κάλιο, καθώς και μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών.

Αυτά τα brownies χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.

Χωρίς αλεύρι φυστικοβούτυρο μπανάνα brownie συνταγή

Υλικά

Για περίπου 9 brownies

  • 3 μπανάνες
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • Πραλίνα, άλλη επικάλυψη σοκολάτας ή σταγόνες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Προσθέστε τις μπανάνες σε ένα μπολ ανάμειξης. Λιώστε τις με ένα πιρούνι. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τη σκόνη κακάο. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.

2. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέστε το μείγμα στο πιάτο.

3. Ψήστε στους 180°C για 17 έως 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν προσθέσετε τις επιθυμητές γαρνιτούρες και το κόψετε σε φέτες. Απολαύστε το!