Αν ανήκουμε σε εκείνους που επηρεάζονται από τα εποχικά «blues» ή αν γενικότερα η καθημερινότητά μας μας καταβάλλει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, δοκιμάζουμε να ακολουθήσουμε ένα beauty τελετουργικό.

Ακούγεται απίστευτο και όμως. Οπως δείχνουν οι έρευνες, ακόμα και μία λιτή αλλά ουσιαστική φροντίδα μάς βοηθά να ξεκινάμε και να τελειώνουμε τη μέρα μας με θετική διάθεση. Ετσι κάνοντας καθημερινά τις παρακάτω beauty κινήσεις θα δούμε αποτέλεσμα όχι μόνο στην επιδερμίδα αλλά και τη διάθεσή μας.

 

Οι beauty κινήσεις του πρωϊνού μας

 1. Καθαρίζουμε το δέρμα μας για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα της βραδινής περιποίησης
 2. Απλώνουμε τον ορό μας
 3. Προχωράμε στην εφαρμογή της κρέμας και του αντηλιακού μας
 4. Στη συνέχεια, κάνουμε το μακιγιάζ μας

 

Οι βραδινές beauty κινήσεις

 1. Κάνουμε ντεμακιγιάζ και καθαρισμό. Προαιρετικά, τονώνουμε την επιδερμίδα με μία λοσιόν ή ένα ιαματικό σπρέι νερού.
 2. Εφαρμόζουμε ένα θρεπτικό έλαιο με αντιγηραντικά αιθέρια έλαια που προάγουν τον ύπνο, όπως η λεβάντα ή το λιβάνι. Στη συνέχεια, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας απλώνουμε την κρέμα νύχτας με ανοδικές κυκλικές κινήσεις.
 3. Στη συνέχεια, αφιερώνουμε 1-2 λεπτά για μασάζ με ένα jade roller ή gua sha.

Η διαδικασία αποτοξινώνει τους ιστούς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, χαλαρώνει τις αισθήσεις και πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητα της σύνθεσης. Το αποτέλεσμα είναι η ξεκούραστη αίσθηση του προσώπου και η υγιής  λάμψη της επιδερμίδας.

 

Μία φορά την εβδομάδα

 1. Απόγευμα ή βράδυ, τοποθετούμε στο μπάνιο ένα κερί με αιθέρια έλαια της αρεσκείας μας και το ανάβουμε.
 2. Κάνουμε ντους και ξεπλένουμε το σώμα μας.
 3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε χλιαρό προς ζεστό νερό άλατα Εpsom, τα οποία απαλλάσσoυν το σώμα από τους πόνους, συμβάλλουν στην ξεκούραση των μυών και παράλληλα στην αποτοξίνωση του δέρματος.
 4. Χαλαρώνουμε στην μπανιέρα για 15-20 λεπτά.
 5. Εφαρμόζουμε μία θρεπτική κρέμα σώματος ή έλαιο.
 6. Πριν ξαπλώσουμε, ακολουθούμε την παραπάνω περιποίηση προσώπου.
 7. Οταν ξαπλώσουμε, δεν παραλείπουμε να βάλουμε κρέμα χεριών, δίνοντας έμφαση στα νύχια και τις παρωνυχίδες, καθώς και μία θρεπτική κρέμα στα πέλματά μας.