Λουλούδια, αγκαλιές και πρωινό στο κρεβάτι φτιαγμένο από παιδικά χεράκια. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μου αρέσει στη Γιορτή της Μητέρας. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που εκτιμώ περισσότερο σε αυτή, είναι το ότι αποτελεί μια παράδοση – μια σταθερά μέσα στον χρόνο που μας θυμίζει να γιορτάζουμε τους οικογενειακούς μας δεσμούς, τις θυσίες που κάνουμε ο ένας για τον άλλο (εντάξει, κυρίως οι μαμάδες), τη χαρά που μοιραζόμαστε. Γιατί να μην την μετατρέψουμε σε μια αφορμή για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων παντοτινών αναμνήσεων, ξεκινώντας μια ολοδική μας οικογενειακή παράδοση;

.

.

Ήταν μια σκέψη που τριγυρνούσε καιρό στο μυαλό μου. Κι όταν ο σύντροφός μου με ρώτησε πώς ήθελα να περάσουμε τη φετινή μαμαδίστικη Κυριακή, μια ματιά στην καινούργια μας Fujifilm instax mini 12 αποδείχθηκε αρκετή για να βρω την απάντηση: από τη φετινή Γιορτή της Μητέρας και κάθε χρόνο τέτοια μέρα, θα φτιάχναμε το ετήσιο οικογενειακό μας άλμπουμ.

Στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα

Δεν είναι η πρώτη instax κάμερα που μπαίνει στο σπίτι μας. Μερικά χρόνια πριν, όταν η μεγάλη μας κόρη γινόταν δυο χρονών, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχαν παρά 2-3 τυπωμένες φωτογραφίες της στο σπίτι, παρά τις χιλιάδες λήψεις που τραβούσαμε σε εβδομαδιαία βάση. Αν ένα από τα smartphone μας ή ο σκληρός μας δίσκος χαλούσε, ολόκληρα κεφάλαια της ανάπτυξής της θα μπορούσαν να εξαφανιστούν. Στα πέντε χρόνια που μεσολάβησαν, χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες INSTAX φιλμ. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν τακτοποιήθηκαν όλα. Και προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο να γιορτάσω τη μητρότητα, από μια «βουτιά» στις ομορφότερες στιγμές της οικογένειάς μας.

Αφορμές για γιορτή

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά της νέας instax mini 12 μού έδωσαν ακόμη περισσότερες ιδέες. Για παράδειγμα, η νέα μας κάμερα προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του κλείστρου, τη φωτεινότητα του φλας και διάφορες άλλες ρυθμίσεις στο φως του περιβάλλοντος, δίνοντας τέλειες φωτογραφίες σε κάθε χώρο, ακόμη και από πολύ κοντινές αποστάσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν τα παιδιά μου μου φέρουν το καθιερωμένο πρωινό στο κρεβάτι το πρωί της Κυριακής, ο σύντροφός μου θα μπορεί να αποτυπώσει τη στιγμή πεντακάθαρα για να τη θυμόμαστε για πάντα.

Η πανεύκολη ενεργοποίηση του κοντινού πλάνου (απόσταση 30 έως 50 εκατοστών), με μια απλή περιστροφή του φακού, ακούγεται ό,τι πρέπει για τις πιο ξεχωριστές φωτογραφίες γενεθλίων, ενώ το καθρεφτάκι στο μπροστινό μέρος της κάμερας μας επιτρέπει να ευθυγραμμίσουμε άψογα τις οικογενειακές μας selfies για να χωρέσουμε όλοι στο πλάνο. Και σε αυτή την περίπτωση, το φλας θα προσαρμοστεί απόλυτα στην ιδανική φωτεινότητα για να μην… χαθεί κάποιος από την φωτογραφία εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης. Α, και μην το ξεχάσω: η instax mini 12 αναλαμβάνει να κεντράρει μόνη της στο κεντρικό θέμα της φωτογραφίας. Γεγονός πολύτιμο, μιας και στο σπίτι φημιζόμαστε για τα… καλλιτεχνικά μας κάδρα.

Η ιδέα, λοιπόν, έχει ως εξής: ξεκινώντας από την φετινή Γιορτή της Μητέρας, πέρα από τις αυθόρμητες λήψεις μας – που δεν είναι καθόλου λίγες – κάθε χρόνο, στις σημαντικότερες οικογενειακές μας στιγμές, θα τραβάμε φωτογραφίες στην ίδια πόζα γιορτάζοντας την εξέλιξη της οικογένειάς μας στον χρόνο. Τα παιδιά μας που μεγαλώνουν, το σπίτι μας που αλλάζει μαζί με εμάς, τα νέα μέλη που ενδεχομένως θα προστεθούν. Και την αγαπημένη μέρα των μαμάδων, θα μαζευόμαστε όλοι μαζί και θα βάζουμε τις εικόνες που μας χάρισε η instax mini 12 σε ένα νέο άλμπουμ, βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις αγαπημένες μας αναμνήσεις από τη χρονιά που πέρασε.

Κάθε χρόνο και καλύτερα

Φέτος, έχουμε αποδεχτεί ότι η δημιουργία του άλμπουμ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Είπαμε, η τακτοποίηση των φωτογραφιών δεν είναι (ως τώρα) το δυνατό μας χαρτί, κι έτσι θα χρειαστεί να τις αναζητήσουμε σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού, και να τις κοιτάξουμε με απόλυτη προσοχή, για να μην μείνει εκτός του άλμπουμ μας κάποια αγαπημένη στιγμή που παράπεσε στο πορτοφόλι της μαμάς ή το backpack του μπαμπά. Από του χρόνου, όμως, θα τα αναλάβει όλα η Fujifilm – και συγκεκριμένα, η εφαρμογή INSTAX UP! APP.

Με την εφαρμογή, κάθε INSTAX φωτογραφία σκανάρεται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου σε υψηλή ποιότητα και αποθηκεύεται στο εύχρηστο app, μαζί με όλες τις υπόλοιπες. Εκεί, μπορούμε να τις οργανώσουμε, να προσθέσουμε ετικέτες και σημειώσεις που θα μας βοηθήσουν να βρούμε ευκολότερα τις αγαπημένες μας όταν χρειαστεί, αλλά και να τις κοινοποιήσουμε και να τις μοιραστούμε – πρώτα από όλα με τους παππούδες, που δεν πρόκειται να χορτάσουν ποτέ τα εγγόνια τους, όσα Terra εικόνων και αν τους στείλουμε.

Δεν ξέρουμε πώς το βλέπετε εσείς, αλλά η συγκεκριμένη μαμά αισθάνεται ήδη πολύ ευτυχισμένη με το δώρο της για φέτος. Αφήστε που μαντεύει ότι μαζί με τα «παραδοσιακά» λουλούδια, θα πάρει στα χέρια της κι ένα καλόγουστο άλμπουμ, έτοιμο να υποδεχτεί τα οικογενειακά highlights της χρονιάς.

 

H διάθεσή των προϊόντων γίνεται από τη Fujifilm Hellas
Instagram: @fujifilmhellas
Facebook: Fujifilm Hellas

Youtube: Fujifilm Hellas