Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αν αυτή η ανανέωση αφορά το παιδικό υπνοδωμάτιο, δείτε μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε:

Σκεφτείτε την ευελιξία και τη λειτουργικότητα

Επιλέξτε έπιπλα και αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων με μεγάλη διάρκεια ζωής, κατασκευασμένα από ανθεκτικά, συμπαγή υλικά. Τα άνετα καθίσματα είναι απαραίτητα και θα γίνουν το σημείο ανάγνωσης για τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Παιδικό δωμάτιο: Πρακτικός σχεδιασμός και στυλ

Προτιμήστε γενικά προϊόντα και αποθήκευση που μπορούν να εξατομικευτούν και να προσαρμοστούν καθώς το παιδί σας μεγαλώνει. Ένας καθρέφτης μπορεί, επίσης, να κάνει έναν μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος.

Αποφασίστε το στυλ σας και επιλέξτε τα χρώματα που ταιριάζουν στο υπνοδωμάτιο

Όταν πρόκειται για την επιλογή χρωμάτων για τα παιδικά δωμάτια, είναι καλύτερο να ξεκινάτε πάντα με μια σχεδιαστική ιδέα ή ένα στυλ.

Ένα δωμάτιο εμπνευσμένο από τη φύση, για παράδειγμα, μπορεί να διαθέτει μαγευτική λουλουδάτη ταπετσαρία, διακοσμητικά με νεράιδες ή ζωάκια και προσεκτικά συντονισμένα χρώματα και υφές.

Η άντληση έμπνευσης από τον φυσικό κόσμο, όπως οι αποχρώσεις ενός κήπου, μπορεί να με βοηθήσει να εντοπίσετε μαγευτικά χρωματικά σχήματα. Αναμείξτε χρώματα και υφές σε κλινοσκεπάσματα και αξεσουάρ που δημιουργούν έναν ελκυστικό, δυναμικό χώρο που είναι τόσο οπτικά ελκυστικός όσο και άνετος.

Διατηρήσετε τους τοίχους και τα κλινοσκεπάσματα σχετικά ουδέτερα ή χρησιμοποιήσετε συμπαγή χρώματα και παιχνιδιάρικες πινελιές, όπως μαξιλάρια, βιβλία και έργα τέχνης, για να εισαγάγετε μια «έκρηξη» προσωπικότητας.

Μην ξεχνάτε το παιχνίδι

Θυμηθείτε να δημιουργήσετε χώρο για παιχνίδι, επειδή όλοι επωφελούνται από αυτό. Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των παιδιών, βοηθώντας τα να μάθουν για τον εαυτό τους και τον κόσμο. Επιπλέον, είναι ένα απίστευτο μέσο ενίσχυσης της δημιουργικότητας και ανακούφισης από το άγχος.

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων συνεχίζεται: το παιχνίδι αναπτύσσει δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων καιμας κάνει πιο ευέλικτους και αισιόδοξους. Τα αντικείμενα όπως χαλιά με ενδιαφέροντα μοτίβα μπορεί να «προσκαλέσουν» το παιδί να παίξει πάνω σε αυτά.

Η οργάνωση και η αποθήκευση είναι καθοριστικά στοιχεία

Τα ανοιχτά ράφια λειτουργούν ως ένας πολύ καλός τρόπος για να εξατομικεύσετε το δωμάτιο ενός παιδιού και να προσθέσετε ταυτόχρονα αποθηκευτικό χώρο με εύκολη πρόσβαση, δίνοντάς του την ελευθερία να παίζει με ασφάλεια και ανεξαρτησία.

Δοκιμάστε να βάζετε ετικέτες ή εικόνες σε κουτιά αποθήκευσης, ώστε να είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσει το παιδί τι υπάρχει μέσα χωρίς να αδειάσει όλα τα κουτιά στο πάτωμα. Ελπίζουμε ότι αυτό ίσως θα το ενθαρρύνει να βάζει τα παιχνίδια του πίσω στη θέση τους.

Να θυμάστε ότι το σπίτι είναι μία από τις σημαντικότερες «παιδικές χαρές» για τα παιδιά και η ασφάλειά τους πρέπει να αποτελεί πάντα ύψιστη προτεραιότητα.