Υλικά

2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες

2 μεσαίες κολοκύθες, κομμένες σε φέτες

½ κιλό φρέσκα μανιτάρια

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια

12 ντοματίνια

1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια

8 ξυλάκια μπαμπού, μουλιασμένα σε νερό για 20 λεπτά

⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός

¾ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε μια σχάρα σε μέτρια φωτιά και λαδώστε ελαφρά τη σχάρα. Περάστε εναλλάξ σε σουβλάκια τα κομμάτια από  κολοκυθάκια, κολοκύθα, μανιτάρια, κομμάτια κρεμμυδιού, ντομάτες και κομμάτια πιπεριάς.

Χτυπήστε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Μαγειρέψτε τα σουβλάκια στην προθερμασμένη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και αλλείψτε με το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου κατά διαστήματα, 10 έως 15 λεπτά.