Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¾ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι βούτυρο

2 αυγά, χτυπημένα

2 ⅓ φλιτζάνια πολτοποιημένες ώριμες μπανάνες

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα.

Ανακατέψτε τα αυγά και τις μπανάνες μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατέψτε το μείγμα με τις μπανάνες στο μείγμα αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, περίπου 60 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.