Για εμάς τους μεγάλους, το υπνοδωμάτιο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: ένας (πολύτιμος) χώρος για να χαλαρώνουμε και να κοιμόμαστε. Για τα παιδιά μας, όμως, είναι πολλά περισσότερα πράγματα. Εκεί παίζουν, ονειρεύονται – ξύπνια και κοιμισμένα – υποδέχονται τους φίλους τους, διαβάζουν και, φυσικά, ξεκουράζονται. Αξίζει, λοιπόν, να τους προσφέρουμε την πιο όμορφη και δημιουργική ατμόσφαιρα, υποστηρίζοντας όχι μόνο την καλή τους διάθεση, αλλά και την ίδια την ανάπτυξή τους.

Μην ανησυχείτε: τα παραπάνω δεν μεταφράζονται σε συχνές (και ακριβές) ανακαινίσεις ή αλλαγές επίπλων. Μικρές κινήσεις αρκούν για να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του παιδικού και του βρεφικού δωματίου και να ενθουσιάσουν τα μικρά μας. Για εμάς, η έμπνευση ήρθε ξεφυλλίζοντας τον καινούργιο κατάλογο της NEF-NEF Homeware, με τις ατέλειωτες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους και τα υπέροχα χρώματα και σχέδια της ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής συλλογής.

Πέρα από το όμορφο design τους, ενθουσιαστήκαμε και με την ποιότητά τους, αφού όλα τα υφάσματα και τα λευκά είδη της εταιρείας φέρουν την πιστοποίηση OEKO TEX που εξασφαλίζει ότι είναι απόλυτα φιλικά προς το δέρμα και το περιβάλλον, και απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες. Τι ανακαλύψαμε στον ανανεωμένο κατάλογο; Θα σας πούμε αμέσως!

1. Love & Peace, Σετ σεντόνια από 100% βαμβάκι, που περιλαμβάνει 2 σεντόνια (170×260) + 1 μαξιλ/κη (52×72), 38€.
2. Happy Stripe, Kουβέρτα πικέ garment wash από 100% βαμβάκι (160×240), 39€.
3. Aligator, Σετ σεντόνια από 100% βαμβάκι, που περιλαμβάνει 2 σεντόνια (170×260) +1 μαξιλ/κη (52×72), 38€.
4. Livid, Κουβρ-λί Microfiber (160×220), 45€.
5. Boys will be boys, Σετ σεντόνια από 100% βαμβάκι, που περιλαμβάνει 2 σεντόνια (170×260) + 1 μαξιλ/κη (52×72), 38€.
6. Love & Peace, Σετ πετσέτες από 100% βαμβάκι, που περιλαμβάνει 2 τμχ, (30×50 & 70×140), 25€.

Για το παιδί

Υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε εύκολα και να τις εκτιμήσει. Περισσότερο από όλες, όμως, θα απολαύσει εκείνες στις οποίες συμμετείχε ενεργά. Επομένως, αφού πάρετε έμπνευση από τις προτάσεις μας, κάντε και μια επίσκεψη μαζί του στο site ή σε κάποιο κατάστημα NEF-NEF Homeware για να διαλέξει μόνο του τα λευκά είδη που θα το ενθουσιάσουν.

Ύπνος γεμάτος φαντασία

Ο πιο εύκολος τρόπος να αλλάξετε ριζικά την εικόνα του παιδικού δωματίου…. Είναι αλλάζοντας σεντόνια! Το ιδανικό σετ είναι υψηλής ποιότητας, αποτελείται από φυσικά υλικά και έχει prints που εξάπτουν τη φαντασία του, σε αποχρώσεις που το εμπνέουν να χαλαρώσει. Στη νέα συλλογή της NEF-NEF Homeware βρήκαμε ιδανικές επιλογές για κάθε πιτσιρίκι, με κομψά design γεμάτα Jungle heroes, ταξίδια στο διάστημα, αλλά και μοδάτα σχέδια και χαριτωμένα μοτίβα με ουράνια τόξα, λουλούδια και αστέρια. Ποιο ήταν το αγαπημένο μας; Πιστεύουμε ότι ο unisex αστείος αλιγάτορας κλέβει ξεκάθαρα την παράσταση.

Χώρος που φωνάζει «παιχνίδι»

Από τη νηπιακή ηλικία και έπειτα, τα playdates δίνουν και παίρνουν. Και το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι… κατάλληλα εξοπλισμένο για αυτά, εξασφαλίζοντας άνεση και προκαλώντας σε ατέλειωτο παιχνίδι. Εμείς επενδύσαμε σε ένα αφράτο παιδικό χαλί από 100% βαμβάκι και γεμάτο από πάνω ως κάτω με καρδιές και ασορτί διακοσμητικά μαξιλάρια, με κάλυμμα επίσης από 100% βαμβάκι, για να κάθονται αναπαυτικά (ή να επιδίδονται σε μαξιλαροπόλεμο).

Ζεστασιά και… τάξη

Γιατί να του χαρίσετε ένα κουβερλί με το καλοκαίρι προ των πυλών; Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι είναι ο μόνος τρόπος το κρεβάτι του να μοιάζει τακτοποιημένο – ειδικά αν το έχετε πείσει να το στρώνει μόνο του. Στη NEF-NEF Homeware θα βρείτε ακριβώς το σχέδιο και την απόχρωση που ταιριάζει στο δωμάτιο και τον χαρακτήρα του, για τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα στη ζέστη και υπέροχη ζεστασιά στις πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου.

1. Galactica, Κουβρ-λί κεντητό με φουντάκια (110×150), 28€.
2. Survivors, Πετσέτες σετ 2 τμχ. (30×50+70×140), 25€.
3. Survivors, Σετ σεντόνια κούνιας, που περιλαμβάνει 2 σεντόνια (120×170) + 1 μαξιλ/κη (30×40), 30€.
4. Life Line, Μαξιλάρια διακοσμητικά (35×35), 14€.
5. Apollo, Κουβέρτα τύπου Matelassé garment wash από 100% βαμβάκι. Αγκαλιάς (80×110), 24€. Κούνιας (110×150), 39€.
6. Animal Way, Ταπέτο, 100D, 38€.
7. Animal Way, Mπουρνούζι, Νο2 – Νο4, 32€.

Για το βρέφος

Πώς μοιάζει το τέλειο βρεφικό δωμάτιο; Αποπνέει ηρεμία, ενώ προσφέρει στο μωράκι σας τα πρώτα του εξωτερικά ερεθίσματα. Δίνει την έμφαση στην ποιότητα, ώστε το ευαίσθητο δερματάκι του να απολαμβάνει τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης. Και – ας μη γελιόμαστε – ταιριάζει με το γούστο των γονιών. Σε λίγα χρόνια τον πρώτο λόγο θα τον έχει το μικρό σας. Προς το παρόν, όμως, διακοσμείτε ελεύθερα!

Υλικά για παραμυθένιες μέρες

Τα σεντόνια αποτελούν ξανά τον απόλυτο πρωταγωνιστή. Και σε αυτή την περίπτωση, η NEF-NEF έχει δώσει πραγματικά τον καλύτερό της εαυτό. Αγαπημένοι ήρωες, όπως ο Σνούπι, χαριτωμένα ζωάκια της ζούγκλας, πονηρά χταπόδια-πειρατές και γλυκύτατοι σκαντζόχοιροι αποτυπώνονται σε 100% βαμβακερά βρεφικά σετ σε παστέλ αποχρώσεις για κάθε γούστο. Το αποτέλεσμα θυμίζει τρισδιάστατο βιβλίο, που ταξιδεύει τη φαντασία τους στον κόσμο των παραμυθιών.

Πρακτικά όνειρα

Για κάποιο λόγο δεν τις συναντάμε πια τόσο συχνά στα βρεφικά δωμάτια – όμως πάντα χαιρόμαστε όταν τις βλέπουμε. Οι κουνουπιέρες δημιουργούν άμα τη εμφανίσει μια ατμόσφαιρα ονειρική, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν το βρεφικό δερματάκι από τα κακοπροαίρετα έντομα του καλοκαιριού. Πώς να μην τις λατρέψουμε;]

Ζωάκια παντού

Αναφερθήκαμε πριν στο όμορφο print με τον σκαντζόχοιρο και τις απαλές παστέλ αποχρώσεις στα παιδικά σεντόνια. Αν σας λέγαμε ότι θα το βρεις και σε πάντες, μαξιλάρια, χαλάκι ή ακόμα και κουβερλί; Από την πλευρά μας, δηλώνουμε μεγάλοι fans των χαριτωμένων ζώων στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Και σε περίπτωση που τυχαίνει να αρέσει και σε ‘σας, συστήνουμε ανεπιφύλακτα και μια ματιά στις υπέροχες βρεφικές κάπες που θα μεταμορφώσουν το μικρό σας μετά το μπάνιο στον πιο χαριτωμένο καρχαρία, μονόκερο, λιονταράκι ρακούν και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Χρειάζεστε περισσότερη έμπνευση; Ξεφυλλίστε το νέο κατάλογο Άνοιξη/Καλοκαίρι της NEF-NEF Homeware και είναι βέβαιο ότι θα την βρείτε.