Υλικά

100 γραμμάρια πένες ολικής άλεσης

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, συν 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο

1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

400 γραμμάρια κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες

200g κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι σε νερό

1 ζωμό λαχανικών

1 αβοκάντο, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένο

1/2 λάιμ, ξύσμα και χυμός

 

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε φέτες και τηγανίστε, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ανακατέψτε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και, στη συνέχεια, ρίξτε τις ντομάτες, νερό, το καλαμπόκι και τον ζωμό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το αβοκάντο με το χυμό και το ξύσμα λάιμ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Στραγγίξτε τις πέννες και ρίξτε τις στη σάλτσα. Βάλτε τα ζυμαρικά σε μπολ, προσθέστε από πάνω το αβοκάντο. Τοποθετήστε λίγα φύλλα κόλιανδρου για το σερβίρισμα.