Το μπάνιο του μωρού σας, εκτός από μια διαδικασία περιποίησης και υγιεινής, θα πρέπει να είναι και μια ευκαιρία για χαλάρωση, ηρεμία και αισθητηριακή διέγερση. Για να το πετύχετε αυτό, χρειάζεστε τα απαραίτητα «εργαλεία» που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τις ξεχωριστές αυτές στιγμές με το μωρό σας στο έπακρο μιας και η ώρα του μπάνιου είναι μια στιγμή στενής επαφής και δεσμού μεταξύ των μωρών και των γονιών τους.

 

 

Βρεφικά αξεσουάρ μπάνιου που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη…

 

 

Το κύριο αντικείμενο που θα χρειαστείτε για να κάνετε σωστά το μπάνιο του μωρού είναι μια φορητή μπανιέρα κατάλληλου μεγέθους, η οποία θα σας επιτρέψει να πλύνετε το μωρό σας με ασφάλεια και άνεση.

Μόλις την αποκτήσετε, προμηθευτείτε επίσης:

 

 

Διαβάστε επίσης: Είναι το μυαλό των παιδιών πράγματι σαν μια λευκή κόλλα χαρτί;

 

 

Ένα θερμόμετρο μπάνιου

Για να είστε πάντα βέβαιοι ότι το νερό του μπάνιου είναι σε ιδανική θερμοκρασία για το μωρό σας, τότε είναι καλή ιδέα να έχετε ένα θερμόμετρο. Θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το νερό είναι μεταξύ 36-37 βαθμών Κελσίου που είναι και η ιδανική θερμοκρασία για το μωρό σας.

Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε τη θερμοκρασία του μπάνιου. Θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη θερμοκρασία μεταξύ 20–25 βαθμών Κελσίου.

 

 

Μια κανάτα ξεβγάλματος

Η κανάτα ξεβγάλματος θα σας επιτρέψει να ρίξετε νερό πάνω στο κεφαλάκι του μωρού χωρίς το σαμπουάν ή το νερό να πέσει απευθείας στα μάτια ή το στόμα του.

Χάρη στις εσωτερικές της αυλακώσεις, μπορείτε να καθοδηγήσετε τον πίδακα νερού και να αποφύγετε τα περιττά κλάματα. Έτσι, η ώρα του μπάνιου θα είναι ασφαλής και διασκεδαστική.

 

 

Δύο φυσικά σφουγγάρια

Όπως ήδη γνωρίζετε, το δέρμα των μωρών είναι πολύ ευαίσθητο και τείνει να ερεθίζεται εύκολα. Ως εκ τούτου, κατά το μπάνιο, συνίσταται να χρησιμοποιείτε φυσικά σφουγγάρια, τα οποία χαρακτηρίζονται από απαλότητα.

Θα πρέπει βέβαια να τα αλλάζετε περιοδικά, καθώς μπορεί να αρχίσουν να φιλοξενούν βακτήρια και μικρόβια μετά από λίγο καιρό.

Συνιστάται επίσης να έχετε τουλάχιστον δύο φυσικά σφουγγάρια για να κάνετε μπάνιο το μωρό, ένα για να καθαρίζετε το κάτω μέρος του και ένα άλλο για να καθαρίζετε το υπόλοιπο σώμα.

 

 

Μια πετσέτα με κουκούλα

Όταν ολοκληρώσετε το μπάνιο του μωρού σας, ήρθε η ώρα να το στεγνώσετε. Για να το κάνετε αυτό με ασφαλή, άνετο τρόπο χρησιμοποιήστε μια πετσέτα με ενσωματωμένη κουκούλα. Έτσι, θα μπορείτε να τυλίξετε γρήγορα το κεφάλι και το σώμα του μωρού σας χωρίς να κρυώσει.

Πριν αγοράσετε την πετσέτα, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη. Πρέπει να είναι υποαλλεργική και αντιβακτηριακή, απαλή στην αφή και πολύ απορροφητική.