Υλικά

50 γρ. βούτυρο μαλακό

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

300 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη

4 ντομάτες, χοντροκομμένες

μια χούφτα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο ξύδι

Για τη βάση

500 γρ. ισχυρό λευκό αλεύρι, συν επιπλέον για το πλάσιμο

7g μαγιά μαγιά ταχείας δράσης

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα συστατικά της βάσης σε ένα μπολ. Ρίξτε 300 ml ζεστό νερό – όχι πολύ ζεστό. Ανακατέψτε αρκετά δυνατά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

Αναποδογυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε 2-3 φορές μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια μπάλα. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 κομμάτια ίσου μεγέθους. Πάρτε 1 κομμάτι, αφήνοντας το υπόλοιπο χαλαρά καλυμμένο με λαδωμένη μεμβράνη.

Αλευρώστε και πάλι ελαφρά την επιφάνεια και ανοίξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών ή όσο πιο λεπτό μπορείτε. Τοποθετήστε την πίτσα σε ένα ταψί.

Ανακατέψτε το βούτυρο και το λιωμένο σκόρδο και απλώστε λίγο πάνω στην πίτσα. Σκίστε τη μοτσαρέλα σε λεπτές λωρίδες και απλώστε την πάνω. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C στον αέρα. Ψήστε τις πίτσες για 12-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να ψηθούν. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώστε καλά. Όταν η πίτσα βγει από το φούρνο, περιχύστε την με το μείγμα ντομάτας και σερβίρετε.