Γνωρίζατε ότι η επιστήμη μπορεί να αξιοποιηθεί δια μέσω των υποδημάτων, για τη φροντίδα και την υγεία των παιδικών ποδιών; Η Biomecanics, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Instituto de Biomecánica de Valencia (IBV), έχει αναπτύξει υποδήματα που σέβονται τα πόδια των παιδιών και προσαρμόζονται στα μορφολογικά χαρακτηριστικά κάθε σταδίου ανάπτυξης, προστατεύοντας τα πόδια ενώ παράλληλα τους προσφέρουν την ελευθερία που έχουν ανάγκη.

Σε συνεργασία με AEEP και IBV

Η Biomecanics συνεργάζεται με την AEEP (Ισπανική Εταιρεία Παιδιατρικής Νοσηλευτικής) και το IBV. Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των υποδημάτων Biomecanics καλύπτουν άψογα τις ανάγκες που έχουν κριθεί ως θεμελιώδεις για κάθε στάδιο ανάπτυξης των παιδιών από τους δυο έγκριτους οργανισμούς.

Μαθαίνοντας να βαδίζουν

Το ξυπόλυτο βάδισμα επιτρέπει στα μωρά να δέχονται ερεθίσματα και να διευρύνουν την αντίληψή τους για τον κόσμο μέσω των ποδιών τους. Σε μη ελεγχόμενα περιβάλλοντα, όταν τα παπούτσια είναι απαραίτητα, η σειρά Biomecanics Biogateo δημιουργεί συνθήκες που προσομοιάζουν προς το ξυπόλυτο βάδισμα.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι στο διάστημα που τα παιδιά μαθαίνουν να περπατούν, το μπουσούλημα συνυπάρχει με τα πρώτα βήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα βρεφικά παπούτσια θα πρέπει να σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη και τα δυο στάδια.

Επιστημονικές μελέτες

Πρόσφατη μελέτη για την επίδραση των υποδημάτων στα πρώτα βήματα των παιδιών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στα πρώτα στάδια της εκμάθησης του βαδίσματος, τα βρεφικά παπούτσια θα πρέπει να προστατεύουν τα πόδια από μη ελεγχόμενα περιβάλλοντα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να επιτρέπουν κινητικότητα στο πέλμα και να αντιγράφουν τη φυσική σταθερότητα που προσφέρει το ξυπόλητο περπάτημα.

Η σειρά Biogateo της Biomecanics λαμβάνει υπόψη τις αυτές τις τρεις μεταβλητές. Ο εύκαμπτος σταθεροποιητής στο εξωτερικό μέρος του παπουτσιού προσφέρει την αναγκαία στήριξη στον αστράγαλο χωρίς να περιορίζει την κίνηση, καθώς σε αντίθεση με άλλα παπούτσια δεν διαθέτει φόρτι. Λειτουργεί έτσι ώστε να αποτρέπει την εσωτερική μετατόπιση του πέλματος και να διατηρεί τη φυσική σταθερότητα που θα είχε το παιδί αν περπατούσε ξυπόλυτο, αποτρέποντας έτσι τις πτώσεις και τους πιθανούς τραυματισμούς.

Η σειρά Biogateo έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εξέλιξη του σχήματος του ποδιού, το βάδισμα και τον δρασκελισμό του, αλλά και τα ανθρωπομετρικά δεδομένα για τον ταρσό και την ανάπτυξη της καμάρας, που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο σχετικής έρευνας.

Τα υποδήματα Biomecanics Bioevolution είναι ιδανικά για την ανάπτυξη συνεπούς μοτίβου βάδισης. Στη διάρκεια αυτού του σταδίου ανάπτυξης, η φυσική δραστηριότητα των παιδιών αυξάνεται και τα συγκεκριμένα υποδήματα έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στην εντατική χρήση, παρέχοντας εξαιρετική ελευθερία κινήσεων, καθώς προσαρμόζονται στο πόδι χάρη στο ευέλικτο καλούπι, που μεταβάλλεται τόσο ως προς το μήκος όσο και ως προς το πλάτος.

Ιδιότητες

  • Θερμική άνεση
  • Λεπτή, αντιολισθητική και εύκαμπτη σόλα για ασφαλές περπάτημα
  • Επίπεδες ραφές
  • Φυσικά υλικά, χωρίς χρώμιο και νικέλιο
  • Πατάκι επίπεδο, αφαιρούμενο και αντιβακτηριδιακό
  • Μαλακός σταθεροποιητής (σύστημα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) που διατηρεί τη σταθερότητα και προστατεύει χωρίς να περιορίζει την κινητικότητα του αστραγάλου
  • Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη της τις μορφολογικές αλλαγές ενός ποδιού που μεγαλώνει, καθώς επίσης και τις μεταβολές στη στάση του σώματος
  • Πίσω χειρολαβή
  • Εγκοπή γύρω από τον αχίλλειο τένοντα
  • Ζώνη Πέδησης