Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά

200 γρ. μαρούλι ψιλοκομμένο

160 γρ. τόνο

4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους

200 γρ. καλαμπόκι

 

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι ακόμα λίγο al dente (2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας) και στραγγίξτε τα καλά. Ανακατέψτε τον τόνο με τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.

Αναποδογυρίστε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ή σε τέσσερα μικρά ή σε τέσσερα βαζάκια. Στρώνετε με το κουτάλι τον τόνο πάνω από τα ζυμαρικά. Προσθέστε μια στρώση μαρούλι, μετά μια στρώση ντοματίνια, κατόπιν την πιπεριά και το καλαμπόκι. Σκεπάστε και παγώστε.