Αποτελεί μια καθημερινή, απλή συνήθεια, που μάλλον δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι την εκτελούμε με λάθος τρόπο. Κι όμως, εκτός από τα λάθος προϊόντα υπάρχουν διάφορες κινήσεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια του ντους που αντί να ωφελούν ταλαιπωρούν την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας. Αυτές είναι οι 6 πιο κοινές.

 

# Η λάθος θερμοκρασία του νερού

Η ιδανική θερμοκρασία είναι είτε εκείνη του σώματος είτε το «σκοτσέζικο ντους», δηλαδή η εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού. Το καυτό νερό αλλοιώνει τον επιδερμιδικό φραγμό και αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται πιο εύκολα ή να γίνεται πιο ευαίσθητη.

# Καθώς λουζόμαστε τρίβουμε το τριχωτό με τα νύχια

Το σωστό είναι να λουζόμαστε χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων. Διαφορετικά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τραυματίσουμε το δέρμα του κεφαλιού. Επίσης δεν τρίβουμε τα μαλλιά ανάμεσα στις παλάμες μας, γιατί έτσι δημιουργούμε ψαλίδα και κόμπους.

Διαβάστε επίσης: Μάτια: Οι beauty συνήθειες που τα βλάπτουν

# Τρίβουμε δυνατά το σώμα κατά τη διάρκεια του ντους

Στόχος μας είναι να κάνουμε ήπια απολέπιση, όχι να διαταράξουμε το προστατευτικό φράγμα της επιδερμίδας. Γι’ αυτό περιορίζουμε το καθημερινό τρίψιμο με τη λούφα ή το dry brushing, με τη βούρτσα, σε 2-3 φορές την εβδομάδα. Κι αυτό ισχύει μόνο αν έχουμε κανονικό τύπο. Αν έχουμε ξηρό ή ευαίσθητο, μειώνουμε ακόμα περισσότερο τη συχνότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας. Τις υπόλοιπες μέρες ιδανικά επιλέγουμε φυσικά σφουγγάρια ή βαμβακερά πετσετάκια.

 

# Δεν ξεπλένουμε καλά το σφουγγάρι μετά το ντους

Δεν ξεχνάμε να ξεπλένουμε καλά μετά το ντους, είτε το σφουγγάρι είτε τη βούρτσα σώματος. Στη συνέχεια τα αφήνουμε σε κάποιο σημείο που αερίζεται με φρέσκο αέρα, ώστε να στεγνώσουν καλά μέχρι την επόμενη χρήση. Η παρατεταμένη υγρασία, το σμήγμα και οι ρύποι ευνοούν την ανάπτυξη βακτηριδίων.

 

# Ξυριζόμαστε με νερό ή / και χρησιμοποιούμε παλιό ξυραφάκι

Για να περιορίσουμε τα κοψίματα, και τα σπιθουράκια, ή το γύρισμα της τρίχας μέσα στην επιδερμίδα, βεβαιωνόμαστε ότι οι λεπίδες από το ξυραφάκι μας κόβουν καλά. Οσο για το ξύρισμα με νερό, μπορεί να το κάνουμε γιατί βιαζόμαστε πάντα. Ωστόσο, για να έχουμε μεταξένια επιδερμίδα χωρίς τραυματισμούς, φροντίζουμε πάντα να δημιουργούμε πλούσιο αφρό ή να εφαρμόζουμε κάποιο έλαιο ώστε το ξυράφι να γλιστράει εύκολα στην επιδερμίδα.

 

# Δεν ξεπλενόμαστε καλά

Αν η επιδερμίδα μας έχει σαγρέ υφή σε κάποια σημεία, όπως στο πίσω μέρος των χεριών, στην πλάτη και στους γλουτούς, αυτό οφείλεται σε δυο λόγους. Πρώτον, στα νεκρά κύτταρα που υπάρχουν συσσωρευμένα στους πόρους και δεύτερον στο ότι δεν ξεπλένουμε αρκετά καλά τα υπολείμματα του σαπουνιού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: