Σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, με μικρές ομάδες θεατών, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων.

Με αγνά υλικά – ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

Για την ιστορία

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις!

Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο.

Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Πρόγραμμα παραστάσεων

ΙΟΥΝΙΟΣ 2023
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 10 Ιουνίου στις 6.45μμ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ, Κινηματογράφος Αλεξάνδρα, 16 Ιουνίου στις 7.15μμ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Κινηματογράφος Φλερύ, 18 Ιουνίου στις 7.15μμ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 24 Ιουνίου στις 6.45μμ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, 25 Ιουνίου στις 11πμ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 1η Ιουλίου στις 7μμ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, 2 Ιουλίου στις 10.30πμ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 2 Ιουλίου στις 7μμ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, 16 Ιουλίου στις 10.30πμ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 22 Ιουλίου στις 7μμ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, 23 Ιουλίου στις 7μμ

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά | Για παιδιά από 4+