Υλικά

6 μπούτια κοτόπουλου

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και καρυκεύματα της επιλογής σας

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες, συν 1 κ.σ. λάδι από το βάζο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. λευκό ξηρό κρασί

1 3/4 κ.γ. ζωμό κοτόπουλου 

1/2 κ.γ. κρέμα γάλακτος

1 πακέτο νιόκι 

1 πακέτο baby σπανάκι

1/2 κ.γ. τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με καρυκεύματα, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Ζεστάνετε το λάδι ντομάτας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε το ζωμό και, στη συνέχεια, ανακατέψτε αργά την κρέμα γάλακτος. Αφήστε να σιγοβράσει και ανακατέψτε τα νιόκι, τις ντομάτες και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Βάλτε το κοτόπουλο πίσω στη φωτία και ψήστε για περίπου 14 έως 16 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Προσθέστε το σπανάκι και την παρμεζάνα στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 2 λεπτά. Αλατοπιπερώστε.