Υλικά

4 καλαμπόκια, χωρίς φλούδες

Χυμός από 1 λάιμ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου, ζεσταμένο

1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

100 γρ. τυρί (μαντσέγκο/ manchego)

 

Εκτέλεση

Βάλτε το καλαμπόκι σε βραστό, αλατισμένο νερό για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Ζεσταίνετε ένα σχαροτήγανο ή μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το καλαμπόκι και ψήστε, γυρίζοντας, για 10 λεπτά.

Στύψτε πάνω από το χυμό λάιμ. Αφαιρέστε το καλαμπόκι από τη σχάρα και περιχύστε με κουτάλι το βούτυρο. Πασπαλίστε με πάπρικα και τρίψτε πάνω από το τυρί. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε ζεστό.