Από σήμερα, κάθε «κλικ» στην υπηρεσία ECOFLIX βοηθά τον πλανήτη!

Το SHOPFLIX συνεργάζεται με την South Pole, την κορυφαία εταιρεία για την κλιματική αλλαγή και έχοντας την καινοτομία στο DNA του, γίνεται η πρώτη ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει στην προσπάθεια της αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα, των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, δηλαδή, που προκαλούνται κατά την παραγωγική διαδικασία κάθε προϊόντος.

Η κλιματική αλλαγή και οι αλόγιστες εκπομπές άνθρακα, είναι παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν συλλογική δράση. Το SHOPFLIX με οικολογική συνείδηση δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει τις επιταγές του “Conscious e-commerce”, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε καταναλωτή να συμβάλλει έμπρακτα στην αειφορία, ξεκινώντας από το καλάθι των αγορών του και δωρίζοντας ένα μικρό ποσό για τη χρηματοδότηση projects γύρω από την κλιματική αλλαγή.

Τι χρειάζεται να κάνει ο πελάτης του SHOPFLIX για να προσφέρει στο περιβάλλον;

Στο εξής, κάθε φορά που ένας πελάτης επιλέγει οποιοδήποτε προϊόν από τα 3,8 εκατομμύρια προϊόντα που διατίθενται στην πλατφόρμα του SHOPFLIX, υπολογίζεται σε πραγματικό χρόνο το ανθρακικό αποτύπωμα που προκύπτει, από την εξόρυξη, την παραγωγή μέχρι και την μεταφορά του από το κέντρο παραλαβής. Ο πελάτης σε εμφανές σημείο στη σελίδα του προϊόντος, θα βλέπει την πράσινη «επιλογή» του ECOFLIX που δείχνει το ποσό που έχει υπολογιστεί, με βάση έγκυρα και αξιόπιστα πρότυπα. Με ένα κλικ στην υπηρεσία, η συνεισφορά προστίθεται αυτόματα στο καλάθι και τόσο απλά με ένα κλικ ο αντίκτυπος της αγοράς έχει αντισταθμιστεί.

 Πώς υπολογίζεται το αποτύπωμα του άνθρακα για κάθε προϊόν;

Για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος κάθε προϊόντος χρησιμοποιείται η παρακάτω formula:

(Βάρος προϊόντος x συντελεστή εκπομπών C02) / 1000] x τιμή πώλησης για κάθε carbon credit

Γιατί η νέα υπηρεσία ECOFLIX είναι 100% αξιόπιστη;

Η πρωτοβουλία «ECOFLIX» υποστηρίζεται από την South Pole, η οποία με την εκτεταμένη εμπειρία της, τόσο σε επίπεδο έρευνας όσο και σε επίπεδο δράσεων για την κλιματική αλλαγή, παρέχει καθοδήγηση και παρακολούθηση της εν λόγω διαδικασίας. Η τεχνογνωσία τους στο ζήτημα των εκπομπών άνθρακα εξασφαλίζει και εγγυάται την ακεραιότητα και την αξιοπιστία του προγράμματος. Όλα τα έργα της, ακολουθούν τα αναγνωρισμένα και εγκεκριμένα πρότυπα, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι τα projects είναι αυθεντικά και ποσοτικοποιημένα. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την υπηρεσία ECOFLIX, συλλέγεται σε ανεξάρτητο λογαριασμό και προορίζεται να διατεθεί σε συγκεκριμένα αξιόλογα περιβαλλοντικά έργα ανά τον κόσμο.

Το SHOPFLIX με τη νέα του υπηρεσία ECOFLIX, που προστίθεται σε ένα εύρος οικολογικών πρωτοβουλιών της εταιρείας και πιστεύοντας στη δύναμη του «μαζί», καλεί κάθε καταναλωτή να κάνει μια υπεύθυνη κίνηση, για το μέλλον όλων μας.