Υλικά

2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια

ελαιόλαδο

15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε για να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέστε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα κολοκυθάκια.

Ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι το βάθος του να φτάσει περίπου τα 4 εκατοστά, φροντίζοντας το τηγάνι να μην είναι γεμάτο περισσότερο από τα δύο τρίτα. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά μέχρι να ρίξετε ένα κολοκυθάκι μέσα, να τσιτσιρίσει και να ροδίσει μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Κατεβάστε τα μισά κολοκυθάκια στο καυτό λάδι και τηγανίστε, γυρίζοντας μετά από 1 λεπτό με τρυπητή κουτάλα, για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν αρχίσουν να κολλάνε μεταξύ τους, ξεκολλήστε τα απαλά με μια λαβίδα.

Αφαιρέστε τα από το καυτό λάδι και στραγγίστε τα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μισά και προσθέτε την παρμεζάνα πριν σερβίρετε.