Υλικά

200 γρ. ζάχαρη

500 γρ. σμέουρα, συν περισσότερα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάλτε τη ζάχαρη και 270 ml νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξήστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι το υγρό να γίνει σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Βάλτε τα σμέουρα και το χυμό λεμονιού στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει λείο. Σουρώστε από ψιλό κόσκινο σε ένα μπολ και πετάμε τους σπόρους. Συνδυάστε τα με το σιρόπι και, στη συνέχεια, αδειάστε τα σε δοχείο ανθεκτικό στην κατάψυξη.

Καταψύξτε για 1 ώρα και 30 λεπτά, στη συνέχεια χτυπήστε με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι για να σπάσετε τυχόν παγοκρυστάλλους που έχουν σχηματιστεί και επιστρέψτε στην κατάψυξη. Συνεχίστε να ανακατεύετε το σορμπέ μία φορά την ώρα για 4 ώρες. Σταματήστε το ανακάτεμα όταν σταθεροποιηθεί. Σερβίρετε με επιπλέον σμέουρα, αν θέλετε.