Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η μουσική διεγείρει θετικά τα μωρά, ακόμη και πριν τη γέννησή τους. Η εκμάθηση της μουσικής και η ανάπτυξη της γλώσσας λειτουργούν μέσω παρόμοιων μηχανισμών στη βρεφική ηλικία.

Τα επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας αυξάνονται στις περιοχές που σχετίζονται με την ομιλία στα μωρά που εκτίθενται σε μουσικά μοτίβα και κατά συνέπεια η έναρξη της ομιλίας μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα.

Τραγουδώντας στο μωρό σας, επιτυγχάνετε μια πλούσια αλληλεπίδραση μαζί του και δίνετε νόημα στις λέξεις, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το μωρό, μέσω των τραγουδιών, αρχίζει να συσχετίζει τους ήχους με αντικείμενα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι λογοθεραπευτές χρησιμοποιούν τη μουσική ως μέσο θεραπείας σε παιδιά με προβλήματα ανάπτυξης της γλώσσας.

Ομοίως, η μουσική είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και πολύτιμο εργαλείο που βοηθά στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων των παιδιών σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξής τους.

Δείτε το βίντεο

@libertyydizneyy The amount of times i play this song a day is actually absurd…. someone tell Pitbull i need to hire him as a full time sitter🤣 #pitbull #funnybabyvideos #hotelroomservice #mr305 ♬ original sound – lib🤎