Υλικά

450 γρ. φιλέτα σολομού, χωρισμένα σε δύο μέρη

Ζωμό λαχανικών, ανάλογα με τη γεύση

1 1/2 κουταλιά της σούπας στυμμένο λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας από την αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα

4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο

450 γρ. σπαράγγια, με κομμένες τις άκρες

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220ºC. Κόψτε 2 φύλλα αλουμινόχαρτου και απλώστε κάθε κομμάτι ξεχωριστά στον πάγκο. Συνδυάστε το ζωμό, το χυμό λεμονιού και την καυτερή σάλτσα σε ένα μικρό μπολ.

Αλατοπιπερώνετε και τις δύο πλευρές των φιλέτων σολομού και μοιράζετε το σολομό στο αλουμινόχαρτο κοντά στο κέντρο, στη συνέχεια τοποθετείτε τα κομμένα σπαράγγια στη μία πλευρά του σολομού.

Στη συνέχεια, πασπαλίστε με σκόρδο. Ρίξτε το μείγμα ζωμού, χυμού λεμονιού και καυτερής σάλτσας πάνω από τα φιλέτα σολομού και τα σπαράγγια. Μοιράστε ομοιόμορφα τα κομμάτια βουτύρου στα αλουμινόχαρτα, τοποθετώντας τα πάνω από το φιλέτο σολομού και τα σπαράγγια.

Τυλίξτε το σολομό μέσα και πρεσάρετε τις άκρες μεταξύ τους. Μην τυλίγετε πολύ σφιχτά – κρατήστε λίγο επιπλέον χώρο στο εσωτερικό για να κυκλοφορεί η θερμότητα. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και ψήστε το σολομό στο φούρνο, για περίπου 9-12 λεπτά.

Ξετυλίξτε προσεκτικά τον ψημένο σολομό, περιχύστε με περισσότερο χυμό λεμονιού, γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο και μια φέτα λεμονιού.