Υλικά

400 γρ. αλεύρι ψωμιού, συν επιπλέον για το πασπάλισμα

7 γρ. μαγιά ταχείας δράσης

50 γρ. ζάχαρη άχνη, συν 1 κουταλάκι του γλυκού

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη

250ml ζεστό γάλα

1 αυγό, χτυπημένο

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη, κομματάκια

50 γρ. αλεύρι απλό

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο, προαιρετικά για γλάσο

 

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε μέσα το γάλα, το αυγό και το βούτυρο.

Ξεκινήστε το ανακάτεμα με μια κουτάλα και τελειώστε με τα χέρια σας. Αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε ζεστό νερό ή επιπλέον αλεύρι αν είναι υγρή. Ζυμώστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. 

Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος λόγω της μαγιάς. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα καθαρό, ελαφρά αλειμμένο με βούτυρο μπολ και καλύψτε τη χαλαρά με μια καθαρή, υγρή πετσέτα.

Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αυτό θα πάρει περίπου 1 ώρα. Αδειάστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ισιώστε την. Σκορπίστε τα κομματάκια σοκολάτας και ζυμώστε λίγο ακόμα. 

Χωρίστε την σε 8 ομοιόμορφες μερίδες. Ανοίξτε τη ζύμη σε ψωμάκια. Ανοίγετε κάθε μερίδα σε ένα λείο στρογγυλό κομμάτι και το τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε ψωμάκι για να φουσκώσει. Σκεπάζετε πάλι με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ανακατεύετε το απλό αλεύρι με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 45 κουταλιές της σούπας νερό για να έχετε μια παχύρρευστη πάστα. Βάλτε το πάνω στα ψωμάκια. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αλείφετε με μαρμελάδα αν θέλετε να είναι ωραία και γυαλιστερά.