Το «να σου στύψω ένα χυμό;» πιθανότατα είναι μια από τις φράσεις που ακούγατε συχνά από τη μητέρα σας. Τώρα, ως μαμά ήρθε η ώρα να κάνετε κι εσείς το ίδιο για το παιδί σας και να ακούσετε αυτό το δυνατό «ναι»!

Οι φρέσκοι χυμοί είναι ένας από τους πιο νόστιμους και δροσιστικούς τρόπους να καταναλώσει εύκολα το παιδί (κι εσείς) θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα τους.

Διαβάστε επίσης: Οι φυτικές τροφές που ενισχύουν την όραση και αυξάνουν την απόδοση

Όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση, αλλά είναι ένας γρήγορος τρόπος να παίρνουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά εν κινήσει στις καλοκαρινές τους δραστηριότητες.

6 λόγοι για να στύψετε στο παιδί ένα ποτήρι φρέσκο χυμό

  1. Είναι πολύ πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών και ιχνοστοιχείων. Σε γενικές γραμμές, η κατανάλωση τους είναι ισοδύναμη με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, με εξαίρεση την έλλειψή τους σε φυτικές ίνες. Με άλλα λόγια, αποτελούν την αμέσως καλύτερη επιλογή μετά την κατανάλωση φρέσκων φρούτων.
  2. Δεν μας επιβαρύνουν με επιπλέον αλάτι και ζάχαρη.
  3. Μπορούν να αντικαταστήσουν κάποιες από τις μερίδες φρούτων και λαχανικών, που λένε οι ειδικοί ότι πρέπει να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα.
  4. Αποτελούν πολύτιμη πηγή νερού. Έτσι, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό αυξάνονται, μπορείτε να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από τα αναψυκτικά με έναν φρεσκοστυμμένο χυμό φούτων – ιδιαίτερα αν δεν μπορούν να πιουν άλλο νερό!
  5. Τα παιδιά έχουν περίεργα γούστα και βαριούνται πολύ εύκολα. Οι φρέσκοι χυμοί, όμως, έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Έτσι, δεν θα τους βαρεθούν ποτέ και μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα.
  6. Η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με πολλές θετικές επιδράσεις στην υγεία μας. Για παράδειγμα, λόγω των αντιοξειδωτικών τους ουσιών, προσφέρουν προστασία από παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης, η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με την πρόληψη ουρολοιμώξεων και την προστασία των ματιών και του εγκεφάλου.