Η θερμοκρασία έχει ανέβει και το μπαλκόνι έχει κλέψει τη θέση του σαλονιού ως το επίσημο hangout spot της οικογένειας. Τους καλοκαιρινούς μήνες, ολοένα αναζητούμε την θαλπωρή του εξωτερικού μας χώρου και απολαμβάνουμε τις θερινές βραδιές.

Το μπαλκόνι, μικρό ή μεγάλο, είναι το «οικιακό» μας καταφύγιο. Χαλαρώνουμε, μαζευόμαστε με την οικογένεια και με φίλους, απολαμβάνουμε το δροσερό αεράκι.

Με λίγη φαντασία και πράγματα που ενδεχομένως ήδη διαθέτουμε στο σπίτι, μπορούμε να δημιουργήσουμε την προσωπική μας όαση εκεί έξω.

Διαβάστε επίσης: Βρεφικό δωμάτιο: Φέρνοντας τη φύση στο χώρο του μωρού

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα δώσουν ζωντάνια και χαρακτήρα στο νέο αγαπημένο σας χώρο του σπιτιού:

1. Λουλούδια και φυτά

Κάθε εξωτερικός χώρος έχει ανάγκη από την ανάλογη βλάστηση, για να δώσει την εικόνα που χρειάζεται απαραίτητα να έχει ως εξωτερικός χώρος.

Εκτός από τις μεγάλες γλάστρες, μια πιο διακριτική και εύκολη στη συντήρηση προσθήκη που μπορείτε να κάνετε και να δώσετε αμέσως διαφορετικό χαρακτήρα είναι τα παχύφυτα. Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά και σε διάφορα μέρη του μπαλκονιού, δίνοντας μια ενιαία πράσινη αισθητική στον χώρο.

2. Κρεμαστά φωτάκια

Το έντονο κεντρικό φως του μπαλκονιού μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό για τα μάτια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας και να εμποδίζει τη χαλάρωσή σας. Ας μην αναφέρουμε ότι είναι πόλος έλξης εντόμων.

Μια καλή εναλλακτική είναι η χρήση γιρλάντας με φωτάκια, που παρέχει τον απαραίτητο ρομαντισμό, ενώ ταυτόχρονα δεν σας κουράζει. Προσθέστε φαναράκια με κεριά αν διαθέτετε τον απαιτούμενο χώρο.

3. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα

Η τάση στη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων είναι η διαμόρφωσή τους σαν να επρόκειτο για εσωτερικούς χώρους. Και επειδή τα χαλιά είναι το No1 αντικείμενο που χρησιμοποιούμε στα σαλόνια μας για να γίνουν «φιλόξενα» και cozy, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στα μπαλκόνια μας.

Προτιμήστε υφές που προσομοιάζουν τη φύση. Τα παιδιά θα λατρέψουν μια γωνιά με ψεύτικο γκαζόν. Μπορείτε ακόμη και να τους επιτρέψετε να βάψουν τις γλάστρες σας ή λεπτομέρειες του τοίχου.