Ο Ηλίας Καρελλάς, μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος», επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου με την ολοκαίνουργια παραγωγή «Θησέας και Μινώταυρος», η οποία είναι εμπνευσμένη και πάλι από μύθους και θρύλους.

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης συναντά την ελληνική μυθολογία και δημιουργεί μια πρωτότυπη μουσική παράσταση με γιγαντοφιγούρες θεάτρου σκιών και ζωντανή μουσική βασισμένη στην κρητική παράδοση και όχι μόνο.

Στη σκηνή το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων String Demons παίζει και τραγουδά μοναδικές διασκευές και συνθέσεις. Μαζί τους, ο Έκτορας Κυριάκου μας χαρίζει χρώματα και αρώματα της Κρήτης με το λαούτο και τη φωνή του. Τις φιγούρες χειρίζονται οι Απόστολος Γραββάνης, Νικόλας Τζιβελέκης και Νικόλας Πέππας.

Ο Κήπος του Μεγάρου μεταμορφώνεται σε μινωικό ανάκτορο

Καθώς το φως του ήλιου πέφτει, το παλάτι φωτίζεται. Ο χάρτινος θίασος σκιών μας μεταφέρει σε ένα μυθικό ταξίδι στην Κρήτη γεμάτο δράση και μουσική, παρέα με τα Κολλητήρια, τον Μπαρμπα-Γιώργο, τον Νιόνιο, τον Μορφονιό, τον Σταύρακα, ενώ οι μουσικοί παίρνουν θέση στη σκηνή, συντροφεύοντάς μας μελωδικά με παραδοσιακά τραγούδια της θάλασσας.

Φτάνοντας στο μυθικό ανάκτορο του Μίνωα, ο Θησέας και ο πολυμήχανος Καραγκιόζης θα συναντήσουν τον βασιλιά της Κρήτης και την κόρη του Αριάδνη, που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον Μινώταυρο στον λαβύρινθο.

Μια καλοκαιρινή περιπέτεια για παιδιά από 4 μέχρι… 104 ετών!

Πληροφορίες

Ημερμονηνίες: 03/07/2023, 04/07/2023, 11/07/2023 και 12/07/2023

Ώρα: 20:30

Τοποθεσία: Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών