Κατά την εγκυμοσύνη, είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας. Ευτυχώς, η ενσωμάτωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητά σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το πετύχετε αυτό.

Καταναλώνοντας αυτά τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να στηρίξετε το σώμα σας και να δώσετε στο μωρό σας τα απαραίτητα μέταλλα που χρειάζεται.

Το καρπούζι είναι μια εξαιρετική επιλογή ανάμεσα στα καλοκαιρινά φρούτα. Εκτός από γευστικό και δροσιστικό είναι γεμάτο με απαραίτητους υδατάνθρακες, βιταμίνες, μέταλλα και ισχυρές φυτικές ενώσεις.

Διαβάστε επίσης: Μεσογειακή διατροφή και εγκυμοσύνη: Η «συνταγή» για λιγότερο στρες και καλύτερο ύπνο

Επιπλέον, αποτελείται από 91% νερό, βοηθώντας σας να παραμείνετε ενυδατωμένες. Ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει το καρπούζι στην εγκυμοσύνη:

Ανακουφίζει από τις καούρες

Η εγκυμοσύνη φέρνει πολλή χαρά, αλλά μπορεί, επίσης, να συνοδεύεται από ορισμένες δυσάρεστες παρενέργειες. Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των εγκύων είναι η καούρα. Το ζουμερό καρπούζι, όμως, έχει έναν μαγικό τρόπο να καταπραΰνει τον οισοφάγο και το στομάχι από την οξύτητα.

Απαλλάσει από την πρωινή ναυτία

Ένα από τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι η πρωινή ναυτία για πολλές γυναίκες. Αν ψάχνετε έναν φυσικό τρόπο για να ανακουφιστείτε από αυτή την ενόχληση ξεκινήστε τη μέρα σας με λίγο καρπούζι. Οι καταπραϋντικές του ιδιότητες βοηθούν στην καταστολή της ναυτίας και της πρωινής αδιαθεσίας.

Θωρακίζει την υγεία

Το καρπούζι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ασθενειών και να μειώσουν τον κίνδυνο φλεγμονής του αναπνευστικού συστήματος. Ταυτόχρονα, προστατεύει από την αφυδάτωση και ικανοποιεί το αίσθημα δίψας το καλοκαίρι.

Απομακρύνει τις τοξίνες

Το καρπούζι είναι σαν ένα φυσικό ελιξίριο, πλούσιο σε ενυδατικές ιδιότητες που σας δροσίζουν και βοηθούν στην απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών. Με την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το καρπούζι είναι σαν ένα αναζωογονητικό κύμα που «ξεπλένει» τον οργανισμό σας.