Υλικά

2 λεμόνια, ξύσμα και χυμός

100 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. βούτυρο

2 αυγά, χτυπημένα

 

Εκτέλεση

Βάλτε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό σύρμα ή πιρούνι, ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό. Συνεχίστε να χτυπάτε απαλά το μείγμα πάνω από τη φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει σαν κρέμα.

Περάστε το μείγμα από κόσκινο σε μια καθαρή κανάτα για να αφαιρέσετε το ξύσμα και στη συνέχεια αδειάστε το σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.