Υλικά

400 γρ. μίνι φιλέτα στήθους γαλοπούλας

2 λεμόνια, 1 ξεφλουδισμένο και αποχυμωμένο, 1 κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσπορος

160 γρ. baby σπανάκι

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

10 γρ. βασιλικός, κομμένος

 

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα φιλέτα γαλοπούλας ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και χτυπήστε τα χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Βάλτε τη γαλοπούλα, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Σκεπάστε με νερό ώστε η γαλοπούλα να είναι βυθισμένη και αφήστε τη να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλήμέτρια, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι η γαλοπούλα να ψηθεί. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, καλύψτε με λίγο αλουμινόχαρτο και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.

Χτυπήστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με το σιρόπι σφενδάμου. Χτυπήστε σιγά σιγά το λάδι και στη συνέχεια τους σπόρους παπαρούνας. Αλατοπιπερώνετε. Τεμαχίστε τη γαλοπούλα χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια. Μοιράστε το σπανάκι, το αβοκάντο, τις φράουλες και τον βασιλικό σε πιάτα και τοποθετήστε από πάνω τη γαλοπούλα. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.