Υλικά

2 γλυκοπατάτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC.  Πλύνετε και στεγνώστε τις γλυκοπατάτες. Κόψτε σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τις φέτες γλυκοπατάτας σε ένα μπολ. Προσθέστε το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τα καρυκεύματα.

Ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα με τα μπαχαρικά και το λάδι. Τοποθετήστε τις φέτες σε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε κάθε μία από τις φέτες. Ψήστε για ακόμα 15 λεπτά. Φτιάξτε όποιο ντιπ συνοδευτικό θέλετε και σερβίρετε.