Υλικά

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

70 γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις

70 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια

1 πρέζα αλάτι

2 κρόκους

70γρ. καστανή ζάχαρη

Γέμιση

230 γρ. νωπή μυζήθρα

100 γρ. μέλι

2 μεγάλα αυγά

½ κ.γ. κανέλα

1 και ¾ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μέλι και κανέλα, για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων τα 2 αλεύρια, το αλάτι και την ζάχαρη και να αναμειγνύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και όσο αναμειγνύονται τα υλικά, προσθέτουμε λίγο νερό και έναν-έναν τους κρόκους. Μόλις γίνει μια μαλακή και εύπλαστη μπάλα η ζύμη είναι έτοιμη.

Την μοιράζουμε σε 6 ατομικά φορμάκια για τάρτες, την στρώνουμε ομοιόμορφα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για περίπου 12-13 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την γέμιση, αναμειγνύοντας με το μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά. Μετά προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και αναμειγνύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Μοιράζουμε την γέμιση στις τάρτες και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε με προσοχή αφού κρυώσουν οι τάρτες και γαρνίρουμε με έξτρα μέλι και κανέλα. Αν θέλουμε στολίζουμε με ένα κομμάτι κηρήθρα.