Δημιουργικές δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα και η ζαχαροπλαστική συνδέονται άμεσα με την ευεξία, σύμφωνα με έρευνα του 2016 από το Πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Positive Psychology.

Οπότε αν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στο παιδί σας πριν φύγει από το σπίτι και πάει να σπουδάσει, μπορείτε να του μάθετε να μαγειρεύει. Εκτός από εργαλείο αυτοσυντήρησης και ανεξαρτησίας είναι, επίσης, ευεργετικό για την υγεία του.

Διαβάστε επίσης: Στην κουζίνα με τα παιδιά: Πώς θα μαγειρέψουμε εύκολα όλοι μαζί

Στη μελέτη, 658 φοιτητές που ασχολήθηκαν με τη μαγειρική και δοκίμαζαν να φτιάχνουν νέες συνταγές επί 13 ημέρες, ανέφεραν ότι αισθάνονταν καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μάλιστα, παρατήρησαν ότι είχαν περισσότερο ενθουσιασμό και θετικότητα από ό,τι συνήθως.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να μάθει το παιδί να μαγειρεύει

Η ικανότητα να εστιάζουμε εξ ολοκλήρου στην εργασία που έχουμε αναλάβει – η οποία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων μετρήσεων και συνεχούς παρακολούθησης – μας επιτρέπει να αποκλείουμε εύκολα τους περισπασμούς που μπορεί να μας προκαλέσουν άγχος και ανησυχία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και η προετοιμασία του φαγητού είναι σίγουρα κάτι που απαιτεί συγκέντρωση. Βάζουμε αγάπη και φροντίδα στη μαγειρική.

Υπάρχει κάτι το ξεχωριστό και θεραπευυτικό στο τελικό αποτέλεσμα (από τα αρώματα μέχρι τα χρώματα και τις γεύσεις), που μπορεί να μας προσφέρει ηρεμία και ανακούφιση. Επιπλέον, νώθουμε περισσότερο ευγνώμονες για το φαγητό μας.

Επιπλέον, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση φαγητού που μαγειρεύουμε μόνοι μας θα βοηθήσει το σώμα μας να λειτουργήσει καλύτερα σε βιολογικό επίπεδο.

Όταν δεν αισθάνεστε καλά και είτε δεν τρώτε είτε τρώτε γρήγορο φαγητό, δεν τροφοδοτείτε το σύστημα που απαιτεί από εσάς να ρυθμίσετε τη φλεγμονή του και επομένως κάνετε την κατάσταση χειρότερη.

Αν μαγειρεύετε, το φαγητό είναι γενικά πιο εύπεπτο και θα βοηθήσει τον οργανισμό αντί να τον βλάψει. Φυσικά, το μαγείρεμα με υγιεινά υλικά είναι σημαντικό γιατί είναι πιο θρεπτικό. Ταυτόχρονα, ενισχύει τη συνολική μας διάθεση.