Η λέξη που στοιχειώνει κάθε γονέα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών: «Βαριέμαι». Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, τα παιδιά λένε ότι βαριούνται κατά μέσο όρο επτά φορές την εβδομάδα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να το λύσετε αυτό χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποια ηλεκτρονική συσκευή:

Βαζάκι βαρεμάρας

Πάρτε ένα βαζάκι και, μαζί με τη βοήθεια του παιδιού, γεμίστε το χαρτάκια που γράφουν πάνω τις αγαπημένες σας δραστηριότητες. Έτσι, κάθε φορά που θα βαριέται μπορεί να τραβά ένα τυχαίο χαρτάκι. Αυτό θα σας βγάλει από του να συζητάτε κάθε φορά τι καινούργιο να κάνετε.

Διαβάστε επίσης: Οικογένεια: Τι κερδίζετε παίζοντας όλοι μαζί

Αλλαγή σκηνικού

Μια απλή αλλαγή σκηνικού μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική όσο και οι διακοπές. Ένα διαφορετικό περιβάλλον μπορεί αμέσως να βελτιώσει τη διάθεση όλων. Μπόνους: Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να διοχετεύσουν κάπου όλη αυτή την επιπλέον ενέργεια.

Οικογενειακά παιχνίδια

Κάθε παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε μαζί με τα παιδιά θα βοηθήσει στην ενίσχυση της κοινωνικής και συναισθηματικής τους ανάπτυξης. Παράλληλα, συμβάλλει στην προώθηση των γλωσσικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.

Αυτού του είδους το παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ακονίσουν τις δεξιότητες της φαντασίας τους, ενώ έχει αποδειχθεί ότι αναπτύσσει τις κοινωνικές δεξιότητες και προάγει την ανεξαρτησία.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια δραστηριότητα που να αρέσει και σε εσάς. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να ασχοληθείτε για περισσότερη ώρα.

Μην κάνετε τίποτα

Καμιά φορά προχωράμε καλύτερα χωρίς να κάνουμε τίποτα, δεν χρειάζεται να μας φοβίζει αυτό. Πολλά πράγματα, αν τα αφήσουμε, «διεκπεραιώνονται» από μόνα τους. Η αναμονή δεν είναι μόνο χαμένος χρόνος, είναι το πρώτο βήμα της έμπνευσης.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι καλό να αφήνουμε τα παιδιά να βαρεθούν το καλοκαίρι. Όταν τα παιδιά βαριούνται, τότε αρχίζουν να ονειρεύονται. Και όταν αρχίζουν να ονειρεύονται, αρχίζουν να φαντάζονται τον κόσμο που θα ήθελαν ή βρίσκουν νέες, συναρπαστικές ιδέες.