Υλικά

200 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. σιρόπι σφενδάμου

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

2 βανίλιες

ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι

3 μεσαίου μεγέθους αυγά

360 γρ. αλεύρι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

3 κόκκινα μήλα

100 γρ. ξανθές σταφίδες

80 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα και τη βανίλια. Έπειτα, ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι, αφού το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος, βάζουμε τις σταφίδες και τα καρύδια. Στη συνέχεια, αλείφουμε τη φόρμα με λίγο ελαιόλαδο και μετά την αλευρώνουμε για να μην κολλήσει το κέικ μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160⁰C, στον αέρα, για 55-60 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει καλά το κέικ και σερβίρουμε.