Το μπάνιο αποτελεί σίγουρα μια αγαπημένη συνήθεια για όλη την οικογένεια, που δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και να είναι σωματικά δραστήριοι, κολυμπώντας και παίζοντας παιχνίδια μέσα ή έξω από το νερό.

Το μόνο σίγουρο είναι μετά από τόσο παιχνίδι το παιδί θα πεινάσει. Γι’ αυτό και φροντίζετε να παίρνετε μαζί σας ελαφριά σνακ που θα σας κρατήσουν όλους χορτάτους, αλλά δεν θα σας βαραίνουν.

Διαβάστε επίσης: Παιδί: Τι κάνουμε όταν το μόνο φαγητό που τρώει δεν είναι τόσο υγιεινό;

Ωστόσο, λόγω της υπερβολικής ζέστης, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να χαλάσουν κάτω από τον ήλιο στην παραλία ή στην πισίνα, οπότε είναι καλύτερο να τα αποφεύγετε:

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά, που επιλέγουμε να καταναλώνουμε καθημερινά μιας και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας, ίσως να μην είναι ιδανικά στην παραλία.

Αποφύγετε φυλλώδη λαχανικά, ντομάτες και πεπόνι. Αυτά τα τρόφιμα, μόλις κοπούν, δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, σύμφωνα με τους ειδικούς. =

Όπως όλα τα έμβια όντα, τα βακτήρια απαιτούν ορισμένες συνθήκες για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν: το ζεστό και υγρό περιβάλλον. Και μην ξεχνάτε ότι το αγαπημένο σας καρπούζι είναι πόλος έλξης άμμου.

Σαλάτες με βάση τη μαγιονέζα

Ο συνδυασμός της μαγιονέζας με πρωτεΐνες ή άμυλο (όπως ένα σάντουιτς με αυγοσαλάτα) αλλάζει τη σύνθεση και την καθιστά λιγότερο σταθερή, αυξάνοντας τον κίνδυνο τροφιμογενής νόσου.

Διατηρήστε αυτά τα τρόφιμα ασφαλή αποθηκεύοντάς τα σε ψυγείο με πάγο.

Άψητο κρέας

Αν σκοπεύετε να ψήσετε στην παραλία, ίσως είναι καλύτερο να το παραλείψετε, μιας και δεν είναι εύκολο να πλύνετε ή να καθαρίσετε χέρια και μαγειρικά σκεύη.

Ομοίως, δεν μπορούμε εύκολα να πλύνουμε τα χέρια μας με ζεστό, σαπουνόνερο μετά το χειρισμό ωμών κρεάτων. Σκεφτείτε τη χρήση ξεχωριστού ψυγείου για τις ωμές πρωτεΐνες, ώστε να αποφευχθεί η διασταυρούμενη μόλυνση.

Τα γεμάτα ψυγεία παραμένουν κρύα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το πιο σημαντικό είναι να βγάζετε τα τρόφιμα μόνο όταν είστε έτοιμοι να τα μαγειρέψετε. Μην αφήνετε το φαγητό έξω για περισσότερο από 1 ώρα.