Πώς μπορεί να συγκεντρωθεί κάποιος στη δουλειά ή τα μαθήματα το καλοκαίρι με τόση ζέστη; Ο νους μας ταξιδεύει σε εξωτικές παραλίες, ενώ το σώμα μας βρίσκεται καθισμένο σε μια καρέκλα.

Αν έχετε ένα παιδί που διαβάζει για τις πανελλήνιες ή εργάζεστε από το σπίτι, τα παρακάτω επιστημονικά χακς θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κίνητρο που χρειάζεστε:

Διαβάστε επίσης: Γωνιά ηρεμίας: Βοηθώντας το παιδί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του

Αφήστε το φυσικό φως να μπει στο γραφείο

Βεβαιωθείτε ότι στο γραφείο σας εισέρχεται όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως χωρίς να σας θαμπώνει. Μπορεί να χρειαστεί να αναδιατάξετε τα έπιπλά σας ή να προσθέσετε μια κουρτίνα για να μην σας ενοχλεί η αντανάκλαση στην οθόνη του υπολογιστή, αλλά αξίζει τον κόπο.

Βάλτε μερικά πράσινα φυλλώδη φυτά

Εντάξτε τα φυτά ή μία ή δύο εικόνες της φύσης στην εσωτερική σας θέα. Αν τα φυτά και εσείς απλά δεν ταιριάζετε, ακόμη και τα τεχνητά μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

Ξεκινήστε το decluttering

Κρατήστε μερικές υπενθυμίσεις για το ποιοι είστε και τι είναι σημαντικό για εσάς σε κοινή θέα, αλλά αποθηκεύστε τα υπόλοιπα μακριά από τα μάτια σας σε ντουλάπια και συρτάρια.

Προτιμήστε φυσικά υλικά

Το να βλέπουμε την υφή του ξύλου μας αποσυμπιέζει, και ποιος δεν το χρειάζεται αυτό κατά διαστήματα καθώς δουλεύουμε ή διαβάζουμε;

Καθαρός αέρας

Ανοίξτε τα παράθυρά σας για λίγο φρέσκο αέρα και κίνηση στο χώρο.

Μειώστε τους περισπασμούς

Κάντε ό,τι μπορείτε για να εργάζεστε σε έναν χώρο όπου οι οπτικοί και ηχητικοί περισπασμοί θα είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι. Τοποθετήστε ένα «εμπόδιο» που μειώσει τους οπτικούς περισπασμούς, ενώ παράλληλα να σηματοδοτήσει στους άλλους ότι εργάζεστε.

Προσθέστε μια ελαφριά μυρωδιά λεμονιού στο γραφείο

Μπορεί μέσω ενός ανεπαίσθητου αποσμητικού χώρου, το οποίο θα κρατήσει τον χώρο σας να μυρίζει όμορφα και τον εγκέφαλό σας να αποδίδει καλύτερα. Η μυρωδιά της λεβάντας θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Παίξτε ένα soundtrack από τη φύση

Το να το παίζετε πολύ, πολύ ήσυχα καθώς εργάζεστε ή διαβάζετε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πνευματικά ανανεωμένοι.