Υλικά

180 γρ. πουρέ γλυκοπατάτας

200 γρ. αλεύρι ολικής

50 γρ. ελαιόλαδο

¾ κ.γ. κουρκουμά

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γ. ξίδι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Σε ένα σκεύος ανάμειξης υλικών βάζουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, το ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το τζίντζερ και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με το χέρι μας, μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη. Στο σημείο αυτό ξεκινάμε να πλάθουμε τα κριτσίνια πάνω σε μία λαδόκολλα ή σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.

Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη βάρους 18 γραμμαρίων για το κάθε κριτσίνι, ώστε όλα να είναι ομοιόμορφα, και πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Τοποθετούμε κάθε κριτσίνι που σχηματίζουμε στο αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα, βάζοντας το ένα κοντά στο άλλο, χωρίς όμως να ακουμπούν.

Αφού ολοκληρώσουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη δεύτερη από πάνω θέση, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και απομακρύνουμε το χαρτί με τα κριτσίνια από το ταψί, αφήνοντάς τα να κρυώσουν σε μια κρύα επιφάνεια.