Αν και η πλήξη είναι χρήσιμη για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, οι γονείς σίγουρα έχουν ένα όριο στο πόσες φορές μπορούν να ακούσουν το παιδί τους να επαναλαμβάνει τη λέξη «βαριέμαι».

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σαν οικογένεια στο αυτοκίνητο:

Διαβάστε επίσης: Παιδί στο αυτοκίνητο: Ένα μέτρο προστασίας που μπορεί να ξεχνάτε

Φτιάξτε σακούλες-έκπληξη

Πιθανότατα το έχετε δει ήδη στο Pinterest με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά η βασική ιδέα είναι ίδια:

  • Πάρτε μερικές σακούλες και αριθμήστε τις σύμφωνα με τη σειρά που θέλετε να τις ανοίξετε.
  • Η κάθε σακούλα πρέπει να περιλαμβάνει μέσα μια διαφορετική δραστηριότητα.
  • Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κάντε στα παιδιά μια ερώτηση στην οποία πρέπει να απαντήσουν σωστά, πριν μπορέσουν να ανοίξουν τη σακούλα.

Εφοδιαστείτε με μουσική, βιβλία, audiobooks και podcasts

Η πρόσβαση σε στο διαδίκτυο μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση σε ένα κινούμενο αυτοκίνητο. Αφήστε που πολλά παιδιά μπορεί να ζαλιστούν κοιτάζοντας μια οθόνη. Μια καλή εναλλακτική είναι να κατεβάσετε βιβλία, άλμπουμ ακουστικά βιβλία ή podcasts στο τηλεφωνό σας.

Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να δώσει σε όλους ένα διάλειμμα και τη δυνατότητα να επικεντρωθείτε στα ενδιαφέροντά σας ξεχωριστά.

Τα παιδιά αγαπούν τη μουσική, γι’ αυτό βάλτε μερικές από τις αγαπημένες μελωδίες του μικρού σας και τραγουδήστε μαζί του. Εάν έχετε χρόνο εκ των προτέρων, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής τραγουδιών που να είναι κατάλληλη για την οικογένεια και που όλοι θα γνωρίζουν τους στίχους.

Παίξτε παιχνίδια (που δεν χρειάζονται εξοπλισμό)

Οποιοδήποτε παιχνίδι ενισχύει την αλληλεπίδραση και δεν απαιτεί να στριφογυρίζετε στη θέση σας είναι ενδεδειγμένο. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας είναι μικρό και τώρα μαθαίνει την αλφαβήτα, μπορείτε να λέτε φωναχτά τα γράμματα με τη σειρά τους και να το προτρέπετε να τα επαναλαμβάνει μετά από εσάς.

Υπάρχουν πολλά υπέροχα κλασικά παιχνίδια αυτοκινήτου, όπως το «I-Spy». Ξεκινάμε να περιγράφουμε στο παιδί ένα αντικείμενο που εντοπίζουμε εντός αυτοκινήτου. Του λέμε την φράση «Είμαι ένας κατάσκοπος και βλέπω κάτι που…». Το παιδί θα ψάξει να βρει την λύση του «γρίφου». Εναλλάσσουμε τον ρόλο του κατασκόπου ξεκινώντας πάντα με την φράση αυτή.

Εάν έχετε λίγη όρεξη, τότε μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ιστορία. Κάθε άτομο λέει μια πρόταση και βασίζεται στην προηγούμενη για να την εξελίξετε.