Υλικά

4 φιλέτα μπακαλιάρου

1 κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από 1 λεμόνι

1/2 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

1/2 κ.γ. Κουρκουμά

λίγο Αλεύρι για το πανάρισμα

γρυγανιά ολικής άλεσης

1 αυγό για το πανάρισμα

1 κ.σ. γάλα

2 γλυκοπατάτες

1/2 κ.γ. γλυκιά Πάπρικα

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και ανακατεύουμε. Ακολούθως σε ένα ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τις γλυκοπατάτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα για το ψάρι. Ρίχνουμε 1 κ.σ. γάλα, ξύσμα και χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα φιλέτα γάδου και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά περίπου.

Σε μία κούπα βάζουμε λίγο αλεύρι, σε μία δεύτερη ένα αυγό χτυπημένο και σε μία τρίτη φρυγανιά ολικής άλεσης μαζί με αλάτι πιπέρι και λίγη πάπρικα. Στη συνέχεια περνάμε τα φιλέτα 1 – 1 και από τις 3 κούπες. Πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί που έχουμε καλύψει τη βάση με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με τις γλυκοπατάτες.