Οι καλοκαιρινές διακοπές, πέραν από χαλάρωση, σημαίνουν αλλαγή και ανανέωση με δραστηριότητες στη φύση για όλη την οικογένεια.

Ποιες ευχάριστες λοιπόν ασκήσεις- σπορ μπορείτε να κάνετε αυτό το καλοκαίρι όλοι μαζί;

Περνάμε καλά και παραμένουμε υγιείς με τα παιδιά στις διακοπές μας

Στις φετινές διακοπές:

Περπατήστε όλοι μαζί στην άμμο

Διαλέξτε μια απόσταση και, ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση, περπατήστε αργά ή γρήγορα στην αμμουδιά. Tη δυσκολία μπορείτε να την αυξήσετε περπατώντας στη στεγνή άμμο, όπου βουλιάζουν τα πόδια σας, ή ακόμη περισσότερο μέσα στο νερό.


Κάντε θαλάσσιο ποδήλατο

Aντί για το κλασικό στατικό ποδήλατο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλέον διασκεδαστική του εκδοχή που δεν είναι άλλη από το θαλάσσιο. Ξεκινήστε για μια ημίωρη ή ωριαία βόλτα και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να ποδηλατείτε επί 30 ή 60 λεπτά συνεχόμενα. Κάντε διαλείμματα ανά 5-10 λεπτά για να απολαμβάνετε τη θάλασσα.

Kαι σε αυτήν την  περίπτωση μπορείτε φυσικά να αυξάνετε την ένταση ποδηλατώντας πιο γρήγορα, οπότε η αντίσταση του νερού είναι μεγαλύτερη ή ποδηλατώντας εναλλάξ με το σύντροφό σας, οπότε διπλασιάζεται η ένταση.


Stepper μέσα στο νερό

Μπείτε στο νερό μέχρι τη μέση και ξεκινήστε. Γενικά, οι ασκήσεις στο νερό είναι πολύ αποδοτικές καθώς υπάρχει συνεχής αντίσταση.

Όπως στέκεστε με το νερό να φθάνει στην κοιλιά σας περίπου, φέρτε τα χέρια στη μέση και αρχίστε να ανεβάζετε τα πόδια, κάνοντας την κίνηση του stepper μέσα στο νερό. Mπορείτε να αυξήσετε την ένταση ανεβάζοντας τα γόνατα πιο ψηλά ή ανεβοκατεβάζοντάς τα πιο γρήγορα. H διαφορά από το stepper (το μηχάνημα) ή το ανεβοκατέβασμα μιας σκάλας είναι ότι στο νερό τα πόδια «δουλεύουν» συνεχώς, ακόμη και στο κατέβασμα. Aυτό σημαίνει ότι γυμνάζονται οι μηροί πλήρως ενώ ταυτόχρονα κάνετε και ένα πολύ ωραίο μασάζ.

Πηγαίνετε μια βόλτα με το κανό

H άσκηση στο κωπηλατικό μηχάνημα είναι μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα που γυμνάζει όλο το σώμα.

Πάρτε ένα κανό και ξεκινήστε τη βόλτα σας. Ξεκινήστε αργά και, όπως και στο ποδήλατο, κάντε διαλείμματα όταν νιώθετε ότι έχετε κουραστεί αρκετά.

Παίξτε μπιτς βόλεϊ

 Το μπιτς βόλεϊ είναι μία από εκείνες τις δραστηριότητες που είναι διασκεδαστικές για την παρέα αλλά και για όλη την οικογένεια και μπορεί να… ανέβει ή να κατέβει επίπεδο ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και το ποιος συμμετέχει.

Είτε παίζετε έντονα είτε χαλαρά, σίγουρα κάποια στιγμή θα νιώσετε τις γάμπες και τους τετρακέφαλους να καίνε ενώ τρέχετε στην άμμο καθώς και τον κορμό και το πάνω μέρος του σώματός σας να… δοκιμάζεται.

Για να γίνει αυτό το σπορ πιο προσβάσιμο στα παιδιά, αντικαταστήστε την μπάλα βόλεϊ με μια μπάλα παραλίας που κινείται πιο αργά.

*Μην ξεχνάτε πως η κάθε δραστηριότητα θα πρέπει να ταιριάζει με την ηλικία των παιδιών και πως πάντα θα πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για μικρούς και μεγάλους στην παραλία για την αποφυγή ατυχημάτων ή αφυδάτωσης.