Ξέρω τι σκέφτεστε… Δεν είναι λίγο εγωιστικό να πάτε κάπου με τον/την σύντροφό σας ή να περάσετε λίγο χρόνο μαζί (ή και μόνοι σας), χωρίς το παιδί; Όντας γονείς, θα πρέπει να θυμάστε ότι υπήρχατε και πριν από το μωρό σας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τα δικά σας ενδιαφέροντα, θέλω και ανάγκες.

Το να αφιερώνετε λίγο χρόνο για αυτά, όχι μόνο είναι καλό για τη γενικότερη υγεία σας, (ψυχική και σωματική) αλλά και για το μικρό σας, καθώς η υπερβολική συναισθηματική εξάρτηση μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για εκείνο μεγαλώνοντας.

Επιπλέον, μια δόση (έστω και μιας βραδιάς) διασκέδασης θα γεμίσει τις μπαταρίες σας, για να γυρίσετε πίσω στα γονεϊκά σας «καθήκοντα» ξεκούραστοι και ανανεωμένοι!

Διαβάστε επίσης: Κουρασμένοι γονείς: Πώς θα βρείτε ενέργεια για το παιδί μετά τη δουλειά

Πέρα από το γεγονός ότι η γονεϊκότητα είναι η πιο ουσιαστική «δουλειά» του κόσμου, είναι παράλληλα πολύ εξαντλητική και συχνά πολύ αγχωτική. Όλοι οι γονείς χρειάζονται κάποια στιγμή ένα διάλειμμα, γι’ αυτό μη νιώθετε τύψεις.

Τι να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Εάν συνηθίζατε να βγαίνετε το βράδυ της Παρασκευής για φαγητό ή να περνάτε το Σαββατοκύριακο κάνοντας πράγματα μαζί ή με φίλους, δεν πρέπει να χάσετε τον αυθορμητισμό που κρατά τη φλόγα της σχέσης σας αναμμένη.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ακυρώσετε ένα ραντεβού με τον/την σύντροφό σας, όπως το ότι δεν βρήκατε κάποιον να κρατήσει το παιδί ή απλά δεν υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι στο αγαπημένο σας εστιατόριο.

Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με λίγη οργάνωση. Φροντίστε, λοιπόν, να κανονίσετε ημέρες πριν ποιος θα μπορεί να κρατήσει το μικρό σας και να κάνετε κράτηση για φαγητό.

Όταν αισθάνεστε έτοιμοι να αφήσετε το μωρό σας με ένα μέλος της οικογένειας ή μια μπέιμπι σίτερ για λίγες ώρες, κλείστε τα κινητά και περάστε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί. Αν νιώθετε πολύ κουρασμένοι για να βγείτε έξω, απλά παραγγείλτε φαγητό στο σπίτι και περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Μην ξεχνάτε να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι χρειάζεστε για να νιώσετε καλύτερα, να είστε υπομονετικοί με τον/την σύντροφό σας και να ακούτε την άποψή του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μερικά λεπτά κάθε μέρα (όχι μόνο το Σαββατοκύριακο), όπου εστιάζετε αποκλειστικά ο ένας στον άλλο μιλώντας ανοιχτά.

Η δημιουργία της οικογένειάς σας βασίστηκε πάνω στη σχέση που έχετε ως ζευγάρι και δεν πρέπει να την παραμελείτε. Άλλωστε, το παιδί σας θα μεγαλώσει έχοντας τη δική σας σχέση ως παράδειγμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι χτίζετε κάτι για το οποίο είστε περήφανοι.