Για τη σπανακόπιτα θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1μιση φλιτζάνι αλεύρι
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • Μισό κιλό τυρί φέτα
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε καλά και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτετε λίγο αλάτι, το τρίβετε με τα χέρια σας ώσπου να μαραθεί και το στραγγίζετε. Ύστερα, βάζετε το σπανάκι σε μια λεκάνη και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, λίγο λάδι, πιπέρι, το τυρί σε κομματάκια, το αλεύρι, λίγο νερό και τα ανακατεύετε ώστε να γίνουν χυλός.

Αλείφετε με λάδι ένα ταψί Νο 28 και το πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι. Ρίχνετε το χυλό και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά, αφήνετε λίγο να κρυώσει, κόβετε τη σπανακόπιτα σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.