Οι γονείς που έχουν πολλά παιδιά, δυσκολεύονται να τηρήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Διεθνές Περιοδικό Περιβαλλοντικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας (International Journal of Environmental Research and Public Health).

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χιούστον αναφέρουν ότι οι ενήλικες που μεγαλώνουν δύο ή περισσότερα παιδιά, αφιερώνουν 50 έως 80 λεπτά λιγότερα στη γυμναστική κάθε εβδομάδα.

Κι αυτό είναι λογικό αν λάβουμε υπόψιν όλα αυτά που τους εμποδίζουν από να βρουν χρόνο και ενέργεια για να ασχοληθούν με τη φυσική τους κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Γονείς: Γιατί είναι σημαντικό να περάσετε ένα σαββατοκύριακο οι δυο σας

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, ως γονείς, είστε τα κύρια πρότυπα συμπεριφοράς για τα παιδιά σας. Και το να παραμελείτε τη δική σας υγεία, μπορεί να επηρεάσει την υγεία των παιδιών σας μεγαλώνοντας.

«Εξυπνοι» τρόποι να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα

«Σπάστε» τους χρόνους της προπόνησης

Μην υποθέσετε ότι πρέπει να τρέξετε 30 λεπτά συνεχόμενα. Επωφεληθείτε από σύντομα χρονικά διαστήματα για να τρέξετε. Εάν έχετε 15 λεπτά για να τρέξετε στο διάδρομο πριν ξεκινήσετε να ετοιμάζετε το βραδυνό, κάντε το. Στη συνέχεια, όσο το φαγητό ψήνεται, συνεχίστε για άλλα 15 λεπτά.

Ακόμα κι έτσι θα ωφεληθείτε από τα καλά της άσκησης και ας μην κάνατε όλα τα μίλια σε μια προπόνηση.

Κάντε πρόγραμμα

Βάλτε το τρέξιμο στην καθημερινή σας ρουτίνα προγραμματίζοντας τις διαδρομές σας και ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας βοηθήσει με ορισμένες από τις ευθύνες για τη φροντίδα των παιδιών.

Βάλτε και τα παιδιά στο παιχνίδι

Αναζητήστε δημιουργικούς τρόπους για να παρακινήσετε και τα παιδιά σας, αν δεν είναι μωρά, να τρέξουν μαζί σας. Εάν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα για να οδηγήσουν ποδήλατα, συνδυάστε μια βόλτα με ποδηλασία και τρέξιμο.

Οι γονείς, επίσης, περνούν πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο, μεταφέροντας τα παιδιά μπρος-πίσω σε δραστηριότητες και απλά περιμένουν. Επωφεληθείτε από τον «κενό χρόνο» της αναμονής και προπονηθείτε σε ένα κοντινό πάρκο.

Γι’ αυτό, βοηθάει πολύ να έχετε παπούτσια για τρέξιμο στο αυτοκίνητό σας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι εάν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο.