Οι οικογενειακές διακοπές είναι μια ευκαιρία να δεθείτε και να δημιουργήσετε αναμνήσεις – από τις καλές!

Για να έχουν όλοι μια ευχάριστη εμπειρία, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας, ακολουθούν μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις απογοητεύσεις.

Κοινός στόχος

Ακόμη και αν ένα άτομο χειρίζεται τελικά τις προετοιμασίες, ζητήστε από όλα τα μέλη της οικογένειας να σας κάνουν προτάσεις. Κάντε μια «δημοσκόπηση» για να δείτε αν οι διακοπές θα πρέπει να είναι για χαλάρωση, περιπέτεια ή ένας συνδυασμός και των δύο.

Βάλτε τα μικρά παιδιά να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ή τρεις δραστηριότητες. Στοχεύστε στην ισορροπία.

Just in case

Φέρτε μαζί σας φάρμακα για τον πόνο, τις αλλεργίες, τη ναυτία καθώς και βασικά είδη πρώτων βοηθειών. Τα σνακ είναι πάντα καλός περισπασμός για όλες τις ηλικίες. Ενας επιπλέον φορτιστής τηλεφώνου σίγουρα δεν βλάπτει. Α, και μην ξεχάσετε το αγαπημένο λούτρινο παιχνίδι του παιδιού!

Προετοιμαστείτε για το απρόοπτο. Εάν μια ατραξιόν κλείσει απροσδόκητα, να είστε έτοιμοι με ένα σχέδιο Β – και ίσως ακόμη και ένα σχέδιο Γ.

Οι διακοπές με τα παιδιά είναι διαφορετικές

Αντί να βρίσκετε χαρά στο να στριμώχνετε όσο περισσότερα μπορείτε σε ένα πρόγραμμα, ίσως το να απολαμβάνετε κάτι τόσο απλό όσο έναν χαλαρό περίπατο σε μια νέα τοποθεσία να είναι το ζητούμενο.

Ενα μεγάλο μέρος των ταξιδιών με παιδιά περιλαμβάνει να κάνετε τα ίδια πράγματα που κάνετε πάντα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Η αλλαγή του σκηνικού μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Οι καλύτερες αναμνήσεις μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και στα πιο απροσδόκητα μέρη, ακόμη και όταν νιώθετε ότι τίποτα δεν πάει καλά… Ακόμη κι αν είχατε καθυστερήσεις στην πτήση που ανέτρεψαν τα σχέδιά σας ή δυσκολίες που σας άφησαν εξαντλημένους.

Απελευθερωθείτε από την ανάγκη για έλεγχο και τις προσδοκίες που μπορεί να γεννούν δυσαρέσκεια. Επικεντρωθείτε στο να είστε παρόντες και να απολαμβάνετε ακόμη και τις πιο μικρές στιγμές μαζί.