Υλικά 

  • 2 στήθη κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο

Eκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε δύο-τρεις φορές να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε στα πιάτα, όσο είναι ζεστό, με φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Προεραιτικά, προσθέστε 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι για πιο πλούσια υφή στη σάλτσα.