Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρόνι ή κοραλάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα ή ανάμεικτη γραβιέρα με τσένταρ
  • 1/3 φλιτζάνι τρίμματα από μπαγιάτικο ψωμί (ψίχουλα)
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα

Για τη γρήγορη μπεσαμέλ θα χρειαστείτε:

  • 1 ½ λίτρο γάλα φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 6′-7′, στραγγίξτε τα και βαλτε τα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί.
  • Προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο ή λίγο ελαιολαδο και ανακατεψτε.

Για την μπεσαμέλ:

  • Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε με σύρμα για να λιώσει το κορν φλάουρ.
  • Αφήστε τη μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει ελαφρά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο επιπλέον.
  • Προσθέστε το μισό τριμμένο τυρί και ανακατέψτε να λιώσει.

Στη συνέχεια:

  • Περιχύστε τα ζυμαρικά στο ταψί με την μπεσαμέλ.
  • Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ανακατεψτε καλά.
  • Σε ένα μπολ, βάλτε τα ψίχουλα, την παρμεζάνα κι ανακατέψτε.
  • Πασπαλίστε την επιφάνεια του ταψιού.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 35′ να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρετε.

.